Idei de weekend - 12 mai 2010

Weekend-ul acesta vremea va fi prea frumoasa ca sa o petrecem doar in bucatarie. Totusi, bucatele rapide nu inseamna neaparat bucate plictisitoare, banale sau lipsite de gust. Dimpotriva, putem petrece foarte putin timp mesterind la mancaruri care mai de care mai gustoase si sanatoase. Iata cateva idei insiprate!

Idei de weekend - 12 mai 2010

Pentru un brunch indestulator si delicios, ne-am inspirat de la Mazilique, care a postat pe blog o minunatie de salata de dovlecei. De asemenea, tentanta ni se pare ideea Inei Todoran, de pe blogul careia recomandam o alternativa la clasicul guacamole, crema de avocado de primavara - un deliciu spumos si gata in doi timpi si trei miscari!

La pranz ne face cu ochiul o ciorbita de sezon, anume ciorba de loboda cu pastrama de vita de pe blogul lui Adi Hadean (nu e nevoie decat sa va uitati la poze, e dragoste la prima vedere!)

Pentru cina, ne-am orientat catre ceva consistent, sanatos si la indemana: salata calda de cartofi noi cu frunze fragede de spanac, de pe blogul lui Eileen.

Si, cum nu vrem sa concepem un weekend fara desert, va prezentam o alternativa la clasicul si elegantul tiramisu, anume Tea-ramisu (adica tiramisu cu ceai verde) de pe blogul Crazymothercooker.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise