Diversificarea - etapa esenţială pentru copii

Diversificarea este un moment esenţial în viaţa mamelor şi a bebeluşilor. Mâncarea solidă poate fi introdusă între 4 şi 6 luni dacă bebeluşul este pregătit. 

Diversificarea - etapa esenţială pentru copii

Până la această vârstă, laptele matern sau laptele formulă este suficient, conţinând toţi nutrienţii de care micuţul are nevoie şi pe care îi poate tolera. Sistemul lui digestiv nu este pregătit pentru altceva până atunci.

Cum îţi dai seama că bebeluşul este pregătit pentru mâncare solidă?

Micuţul dă câteva semne pe care trebuie să le ai în vedere atunci când e pregătit pentru diversificare:

-Copilul îşi poate ţine capul ridicat singur, fără ajutor.

-Renunţă la „reflexul de extruziune”, reflexul de a împinge afară din gură, cu limba, orice este solid.

-Se poate menţine în poziţie dreaptă pe scaun, chiar dacă cu ajutor, pentru a putea înghiţi cu uşurinţă.

-Gura şi limba bebeluşului se dezvoltă în acelaşi timp cu sistemul digestiv. Bebeluşul trebuie să poată face mişcările de masticaţie, să poată împinge mâncarea în spatele gurii şi să o poată înghiţi.

-Bebeluşul ia în greutate, de obicei îşi dublează greutatea de la naştere.

-Îi creşte apetitul.

-Începe să fie curios când vă vede mâncând.

Cum se introduce mâncarea solidă?

Cel mai bine este să începi cu fructe şi legume pasate. Printre fructele şi legumele potrivite se numără cartoful dulce, dovleacul, mărul, bananele, piersicile şi perele.

Prima oara e bines să îl alăptezi, iar apoi, pe vârful unei linguriţe să îi pui un pic de piure. Dacă nu pare foarte interest de asta, lasă-l să miroasă şi să guste.

Începe cu o singură masă diversificată pe zi. Este foarte important ca bebeluşul să fie odihnit şi într-o dispoziţie bună.

Bebeluşul mai trebuie hrănit şi cu lapte după diversificare?

Da, bebeluşul trebuie alăptat sau hrănit cu lapte formulă până la 1 an. Ambele conţin vitamine, fier şi protein în formă uşor digerabilă.

Sursă imagine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise