Petrecere, seara de poker, mica barfa cu prietenii... Sunt multe ocazii care cer acelasi meniu: un platou imens cu gustari si aperitive, cat mai usor de consumat. Si, pentru ca vrem sa fim gazde cat mai bune, intotdeauna cautam cele mai originale si delicioase gustari pe care sa le servim musafirilor nostri. Gustos.ro v-a pregatit cateva retete care cu siguranta ii vor da pe spate, alaturi de cateva sfaturi pentru o petrecere reusita.
In primul rand, iata un aperitiv delicios pe care il puteti prepara din cateva masline, cuburi de branza si cuburi de salam pepperoni, plus mirodenii. Pune intr-o tigaie maslinele (preferabil de soiuri diferite), cubuletele de salam pepperoni, usturoi, oregano si un pic de ulei. Tine-le pe foc aproximativ 5 minute, apoi adauga cuburi de branza si pune totul intr-un bol, alaturi de niste scobitori.

Alta idee foarte buna e sa servesti chipsuri alaturi de un sos, in care acestia pot fi inmuiati, pentru o savoare aparte. Iata ce reteta de sos va propunem noi:

Pune niste branza topita sau crema de branza intr-un castron, in cuptorul cu microunde si tine acolo aproximativ 30 de secunde, pana cand se topeste. Adauga un dressing de salata (dupa gust, poate fi dressing ranch, cu iaurt sau cesar), apoi adauga bucatele de masline si garniseste cu salata. Pune acest bol la masa, pentru ca invitatii sa poata inmuia chipsurile in el.

De asemenea, iti recomandam sa folosesti tacamuri si farfurii de unica folosinta, daca servesti doar gustari. Astfel, nu va trebui sa alergi intre sufragerie si bucatarie tot timpul, pentru a spala farfuriile si nu vei ramane la sfarsitul serii cu o chiuveta plina de vesela pe care trebuie s-o cureti.

Petrecere frumoasa!

  • 14 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Imi place sa fac multe aperitive la astfel de ocazii .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Idei de nota 10.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

    Si eu sunt adepta aperitivelor care se fac rapid si sunt si foarte bune. Pizza este foarte rapida si satisface pe deplin multe gusturi, carnaciori in foietaj, sunt foarte buni si se fac rapid. Copanelele prajite cu un piure sau un orez de orice fel sau spaghetti.

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    La petreceri, mie imi place sa am la indemana platouri cu aperitive pregatite dinainte. Desigur, daca am musafiri surpriza...incropesc imediat ceva rece-tartine, o salata. etc.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

    Foarte importante aperitivele la petreceri,iar articolul ft interesant si instructiv!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Si eu sunt adepta aperitivelor la petreceri.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 23 mai 2009

    De obicei avem musafiri de mai multe ori pe an si...multi Aperitivele mi se par foarte potrivite si facind mai multe feluri te vei descurca mai usor cu restul celorlalte feluri Obisnuesc sa am mai multe feluri de calapele-reci sau calde,aripioare si copane de fiecare data preparate altfel,diferite sosuri si cu piine prajita alaturi sau crakers,)stiu mi multe feluri de tapenade si le fac des,apoi diferitele salate cu humus (care la ora asta in lume au mare trecere si sint variate; checurile cu carne si zarzavat sint asa de la moda si apreciate la fel si diferitele rulade si cornulete sarate si pateuri Eu pastrez intr-un carnetel meniul pe care l-am preparat cu musafirii ca sa nu repet prea des acelasi lucru pentru aceiasi invitati Si de obicei nu imi place sa apelez la catering

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Eu fac o pizza rapida sau tartnute cu unt, cascaval, meyel, la cuptor si sos alaturi

  • Fara foto

    nedelcu cristina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Eu prepar tartine sau cum mai este cunoscut si sub numele de bruschette. Iar ingredintele mele preferate sunt rosii , cascaval, ciupercile si anghinarea.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    1. Nimic mai usor si mai bun.Jumatati de copan de pui fierte sau prajite cu o garnitura de orez cu legume. 2. Simplu si consistent,un aperitiv romanesc care iti lasa gura apa.Este alcatuit din piftie(de porc sau pasare),cas proaspat,telemea (oaie,vaca sau capra),rosie,ceapa verde,castraveti verzi,felite de slanina afumata,masline,fasole batuta.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

    Pentru aceste petreceri eu sunt adepta carnaciorilor in foietaj, care se prepara foarte repede si usor si se tin la cuptor aproximativ 20 de minute, a saleurilor care la fel se prepara f usor si repede, ardei gras cu branza si marar, bulete de cascaval si chiar snitele din piept de pui.Pentru desert cornulete cu rahat sau dulceata si salata de fructe.Toate sunt usoare, se prepara imediat si foarte gustoase.

  • Fara foto

    sanda4u, 29 ianuarie 2009

    Nu sunt de acord cu comandatul mancarii atunci cand dai o petrecere. Sa recunoastem fetelor, este placut sa-ti inviti prietenele si sa le gatesti pentru ca nimic nu este mai frumos decat sa-ti faca multe complimente. In plus, daca obosesti cat de cat facand mancarea poti citi cateva articole pe care le-au mai avut mai demult cei de la Gustos despre cum sa gatesti repede pentru o petrecere. Nu stiu exact care era articolul pentru ca eu le primesc prin newsletter.

  • Fara foto

    miruna_me, 29 ianuarie 2009

    Mie mi se pare ca atunci cand ai mai multi prieteni invitati cel mai bine este sa comanzi deoarece este foarte multa munca. In plus, daca fiecare mananca un fel comandat nu va trebui sa-ti faci probleme la gatit cu cantitatile sau alte lucruri. Stiu ca o bucatareasa adevarata nu spune niciodata ca e mai simplu sa comanzi dar atunci cand lucrezi in fiecare zi pana la 6 iar invitatii ajung la 7, parca e mai bine sa-ti gateasca un chinez mancarea si sa ti-o aduca direct acasa. La urma urmei, trebuie sa te simti si tu bine, nu doar invitatii.

  • Fara foto

    paula_negrea, 29 ianuarie 2009

    Eu le-am facut prietenelor mele intr-o seara la o petrecere spagetti. Mai exact, am facut multe spagetti pe care le-am lasat intr-un bol in mijlocul mesei si am facut mai multe sosuri, bolognez, 4 fromagi, ton si capere etc. A iesit foarte bine si am facut destul de repede mancarea.