Cele mai racoritoare 10 lucruri pe care nu le stiai despre inghetata

A venit si acea perioada din an in care ne plangem de caldura din 10 in 10 minute.  Canicula s-a instalat in toata tara si tot ce vrem e sa facem cumva sa mai scadem din temperatura de afara.  O inghetata e perfecta pentru aceste momente, va spunem aici cum sa le faceti pe cele mai bune.  De asemenea, exista si multe alte metode prin care va puteti racori, unele dintre ele implicand bauturi calde.  Si, daca tot am mentionat inghetata, va spunem in cele ce urmeaza 10 dintre cele mai interesante si racoritoare lucruri pe care nu le stiati despre inghetata:

Cele mai racoritoare 10 lucruri pe care nu le stiai despre inghetata

1. Inghetata, asa cum o stim noi, a fost inventata in Franta, in secolul al XVII-lea. Desi, se spune ca imparatul roman Nero (54-68 i.Hr.), poruncea adesea sa i se aduca zapada din munti, pe care o depozita in camere speciale, pentru a-si putea prepara un amestec de fructe zdrobite cu zapada... un fel de inghetata.

2. Conul de inghetata a aparut in 1904, cand un vanzator sirian de gofre de la Targul International din St. Louis a inceput sa-si ruleze produsele de patiserie pentru a ajuta un vanzator de inghetata care ramasese fara alte recipiente.

3. Aromele de inghetata care se vand cel mai bine sunt: vanilie, cu 33% din piata, si ciocolata, cu 19% din piata.

4. Iunie este luna in care se produc cele mai mari cantitati de inghetata.

5. Pentru a termina o cupa de inghetata e nevoie ca aceasta sa fie linsa de 50 de ori.

6. Cel mai mare producator de inghetata din lume este SUA.

7. Degustatorii de inghetata folosesc o lingura de aur atunci cand incearca diverse tipuri de inghetata, pentru ca gustul sa fi cat mai pur, ferit de interactiunea cu alte metale, precum inoxul, care lasa un gust metalic.

8. Ingredientul principal din inghetata este... aerul. Nu si la gelato, care nu contine aer deloc.

9. E nevoie de 45 de litri de lapte pentru a obtine 3,5 litri de inghetata.

10. Asa se explica si faptul ca 9% din productia totala de lapte din America este folosita pentru a produce inghetata.

Sursa foto: kadunayellowpages.com

Surse articol: ecreamery.com, express.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise