Cele mai renumite si mai gustoase zece retete cu paste

Paste. Exista un sinonim mai potrivit pentru Italia? Majoritatea oamenilor sunt familiari cu traditionalele spaghetti, dar exista mult mai multe tipuri pentru cei care stiu sa aprecieze o portie de paste bune. Asadar, incercati sa fiti atenti la tastatura cat timp cititi urmatoarea lista. S-ar putea sa salivati pe butoane! :)  

Cele mai renumite si mai gustoase zece retete cu paste

10. Farfalle al Salmone
Aceste paste sunt gatite cu somon afumat si au un sos bazat pe smantana pentru gatit. Combinate cu putin piper si patrunjel, rezulta o cina delicioasa. Aceasta reteta este tipica bucatariei din sudul Italiei.
9. Trenette al Pesto
O reteta din nord-vestul Italiei care contine sos pesto (busuioc, parmezan, ulei de masline, seminte de pin si usturoi). Cateodata, in compania acestor paste se servesc si cubulete de cartofi si pastai.
Poate singura reteta de paste numita dupa o opera (Norma a lui Bellini). Aceste paste se gatesc cu rosii, vinete prajite si ricotta salata (varianta sarata si uscata a branzei ricotta). Se servesc cu busuioc, patrunjel sau oregano.
7. Linguine alla Scoglio
O reteta din regiunile Campania si Lazio. Aceste paste sunt combinate cu o multitudine de fructe de mare (calamari, creveti, midii) si rosii proaspete. Se adauga peperocino (ardei rosu iute), vin alb si usturoi. Se servesc, evident, in compania unui pahar de vin, de preferat alb.
6. Fettucine al burro
Cunoscute si sub denumirea de Fettucine Alfredo, dupa un celebru bucatar italian, aceste paste au un sos pe baza de unt amestecat cu parmezan si smantana de gatit. Desi suna foarte simplu, sunt extrem de delicioase. Va veti convinge de la prima inghititura!
Din nou o reteta din sudul Italiei. Aceste spaghetti se gatesc cu scoici, peste care se adauga vin alb, usturoi, ulei de masline si, optional, peperocino si patrunjel.
Una din cele mai traditionale si mai simple retete de paste. Se prajeste usturoiul in ulei de masline cu peperoncino si se serveste cu paste perfect al dente (nu foarte fierte). O masa usoara si delicioasa!
Reteta originala vine din Amatrice, o comuna din zona Lazio, situata la est de Roma. La baza sosului stau rosiile, ceapa sotata si guanciale (un fel de bacon facut din obraz sau gusa de porc; se poate folosi orice tip de sunca). Dupa ce pastele sunt gata, se presara deasupra parmezan dupa bunul plac. Se servesc langa un pahar de vin rosu.
2. Spaghetti alla Carbonara
O reteta romana de paste cu un sos pe baza de branza, ou si pancetta (bacon italian). Aceasta este o mancare care ingreuneaza digestia si era facuta initial pentru minerii care lucrau in minele de carbune. Pastele se servesc cu parmezan si piper negru la discretie.
Acest tip de mancare se afla pe buzele iubitorilor de paste din intreaga lume. Sosul Bolognese contine carne (in general de vita sau amestec cu porc), ulei de masline, usturoi prajit si rosii. Pastele se servesc cu pepperoncino si parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise