Croissantul cu unt, deliciul frantuzesc pentru care merita sa te trezesti dimineata

Sarbatorile s-au incheiat si, odata cu ele, ai pus punct si vacantei de iarna. Este timpul pentru o noua calatorie. De data aceasta, trimitem papilele gustative in vacanta. Le teleportam pe meleaguri frantuzesti si le asezam la cele mai rafinate  terase de pe Champs Elysees, pentru un mic dejun 100% autentic: cafea si croissante cu unt!    

Croissantul cu unt, deliciul frantuzesc pentru care merita sa te trezesti dimineata

Transforma fiecare dimineata de ianuarie intr-un moment de rasfat frantuzesc, pregatind o tava cu croissante delicioase cu unt!

Ingrediente:
40 g drojdie
900 g faina
300 g unt cu continut scazut de grasime Koliba
500 ml lapte
8 linguri zahar
6 linguri de unt topit Koliba
3 pliculete zahar vanilat
1 lingurita sare
1-2 oua (pentru uns)

Mod de preparare:
Amesteca laptele rece cu drojdia. Separat, cerne faina impreuna cu sarea intr-un bol mai mare. Fa o gaura in mijloc si adauga, pe rand, amestecul din lapte cu drojdie, untul topit, zaharul si pliculetele de zahar vanilat. Amesteca ingredientele cu mana, pana obtii un aluat moale si elastic.

Pune-l intr-un vas acoperit si baga-l la frigider, timp de 30 de minute. In acest timp, scoate untul din frigider si lasa-l la temperatura camerei, pana se inmoaie si devine cremos.

Scoate aluatul, intinde-l si acopera suprafata foii cu untul cremos, lasand marginile neacoperite. Impacheteaza-l bine si baga-l din nou la rece, timp de o ora.
Scoate din nou aluatul si intinde-l pe masa de lucru intr-o foaie de un centimetru grosime. Taie foaia in dreptunghiuri. Ruleaza fiecare bucata sub forma unui corn. Pune-le pe toate intr-o tava. Unge-le cu ou si baga-le la cuptor la 150 de grade, circa 10-15 minute sau pana cand se umfla si devin aurii pe deasupra.

Foto: Pixgood.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise