Piersicile sunt adevarate comori ale verii, nu doar ca sunt foarte gustoase, dar sunt si foarte sanatoase. Chiar daca nu sunt peste tot prin piete, ne pregatim cu mare drag sa le folosim proaspete in fel de fel de retete. Au un aport mare de vitamine si minerale si ajuta la prevenitrea starilor de oboseala.
Aceste fructe savuroase sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie, constipatie, hipertensiune arteriala, gastrite, inflamatii ale rinichilor, bronsite, astm, probleme cu digestia, pietre ale rinichilor sau vezicii urinare.
Sfaturi utile
Taiere usoara
Taierea piersicilor sau nectarinelor este foarte usoara: taiati orizonatal pe jumatate fructul, in jurul samburelui, rasuciti usor cele doua jumatati si scoateti samburele cu degetele.
Decojire usoara
Decojirea poate fi foarte usoara, trebuie sa taiati bucata din coaja ca sa mearga mai usor, apoi trebuie bagate in apa fierbinte pentru scurt timp si transferate rapid intr-un bol cu gheata. Pielita ar trebui sa iasa foarte usor. Dupa ce le-ati decojit, trebuie puse inapoi in bolul cu gheata, care previne decolorarea.
Iata cateva retete delicioase cu piersici:
Tort de clatite cu piersici si sirop caramel
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii