Marea (re)Unire de la Alba Iulia a comunitatii Gustos.ro

Intre 22 si 24 iulie a avut loc, intr-un loc pitoresc de langa Alba Iulia, a opta intalnire a “gustoaselor”, asa cum le place membrelor comunitatii Gustos.ro sa se autointituleze.   Zona Albei Iulia este o destinatie traditionala a intalnirilor anuale Gustos.ro, devenind o destinatie de suflet, care le aminteste participantilor si momentele placute din trecut, care se alatura noilor trairi.   De data aceasta, intalnirea “gustoaselor” (denumire generica, deorece grupul a continut si numerosi “gustosi”) a fost gazduita de frumoasa pensiune “Floare de colt” din Poiana Galdei, localitate de la poalele muntilor Trascau.   In aceasta zona de o frumusete naturala deosebita, in apropierea a numeroase obiective turistice, floarea de colt creste la cele mai mici altitudini din Europa.    

Marea (re)Unire de la Alba Iulia a comunitatii Gustos.ro

Ne-am bucurat sa fim alaturi de aceasta comunitate unita si sa participam la bucuria reintalnirii dupa un an a membrilor ei, majoritatea fiind din zone geografice diferite, chiar si din tari indepartate, avand astfel privilegiul revederii doar cu aceasta ocazie.

De joi noaptea, cand au sosit primii participanti (printre care si o parte dintre reprezentantii echipei Gustos.ro), pana la sfarsitul zilei de vineri, si-au facut aparitia rand pe rand, obositi de drumul lung, dar si entuziasmati, toti cei care raspunsesera “prezent” la convocarea de pe Forumul Gustos.ro din urma cu cateva luni.

Au lipsit cativa prieteni buni si dragi ai Gustos.ro, Sidy, Mari, Doina Ghidu, Doina Varga, Mioara, care nu au putut ajunge de aceasta data. Pe cei mai multi dintre ei avusesem placerea sa ii cunostem de anul trecut, la intalnirea similara de la Bran.

Prima zi a intalnirii, vineri, a trecut asadar asteptand ca inca si inca un “gustos” sau o “gustoasa” sa isi faca aparitia la pensiune. Cei sositi mai devreme ii intampinau cu caldura pe noii veniti, pe terasa primitoare a pensiunii.

Fiecare masina intrata in curtea pensiunii era un semn ca gasca gustosilor se intregeste. Au fost multe imbratisari, povesti spuse cu drag, inepuizabile intr-un timp atat de scurt, lacrimi de emotie si rasete deopotriva.

Cu toata oboseala drumului lung, gustosii au gasit energie pentru rasete si voi buna, printre "perlele" serii fiind demn de mentionat un meniu creativ, plin de simtul umorului, propus pentru masa festiva din urmatoarea seara. Asa cum am promis celor prezenti, vom publica meniul cel hazliu in cadrul forumului.

A doua zi, dupa o odihna binemeritata si-un mic dejun delicios, “gustosii” au pornit sa colinde imprejurarile ademenitoare, dintr-o zona atat de generoasa: Cheile Intregalde, Manastirea Ramet, Cheile Turzii, Salina Turda, Cheile Rametului si multe alte minuni ale locului.

Desi ar fi avut nevoie de saptamani, nu de zile, au incercat sa cuprinda fiecare locurile in care si-au dorit sa ajunga - manastiri, obiective turistice sau minunate peisaje naturale, toate cu scopul de a a fi si a trai cat mai multe clipe frumoase impreuna.
Cea de-a doua seara s-a incheiat intr-o atmosfera cu iz de bucate delicioase! Papricas, gulas, coaste in sos de miere cu dulceata de ardei iute, au fost doar cateva dintre alegerilor gustosilor servite la masa festiva de la ospitaliera pensiune Floare de Colt. Nu au lipsit anunturi si surprize din partea echipei Gustos.ro, care au facut bucurie mare celor prezenti, nici torturi delicioase, cremoase si aromate, servite celor prezenti, pregatite de aniversata zilei, Diana.
Ultima zi i-a adunat pe toti gustosii in Alba Iulia, in Cetatea Alba Carolina, unul dintre cele mai incarcate emotional locuri din oras. Un moment viu din viata cetatii, schimbarea garzii, a fost motivul care i-a facut sa isi doreasca, in ciuda caniculei si-a cerului fara pic de nori, ca la ora pranzului sa fie acolo. In turul prin cetatea Albei Iulia curiozitatea era provocata la tot pasul si, desi multi dintre ei o vazusera ani la rand, au fost la fel de fascinati.
Dupa un ultim pranz impreuna, participantii la cea de-o opta intalnire a comunitatii Gustos.ro, legata de pasiunea pentru gatit si dragostea pentru mancare, s-au despartit cu emotie, multi dintre ei, separati de distanta foarte mari, pentru inca un an.

Pasiunea comuna si prietenia raman insa nedespartite, continue, iar dorul interactiunii directe este alinat de intalnirea virtuala din fiecare zi, pe Gustos.ro, site-ul care i-a unit, fie “dimineata la cafea” pe forumul dedicat comunitatii Gustos.ro, fie prin retetele cu care fac dovada priceperii lor si ii incanta pe vizitatorii site-ului.

La cat mai multe intalniri fericite, dragi “gustosi”!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise