Prima ediție Think Food: Sectorul public, privat și social vorbesc despre alimentația la români

Think Food este o platformă nou lansată de evenimente şi informaţii despre hrană şi valenţele acesteia: sănătate şi nutriţie, cultură şi tradiţie, istorie şi antropologie, viitor şi digitalizare, mediu şi economie.  

Prima ediție Think Food: Sectorul public, privat și social vorbesc despre alimentația la români

Pentru prima dată în România, peste 30 de speakeri se reunesc pentru a oferi o perspectivă actuală asupra alimentației, într-o serie de evenimente organizate sub umbrela Think Food, de către Point Public Affairs, agenția de comunicare strategică și public affairs din GMP Group. Evenimentul are loc pe 28-29 ianuarie, la Impact Hub București.
„Think Food își propune să ne ajute să înțelegem cum se raportează românii la hrană și aduce în atenție teme asupra cărora e bine să medităm: în ce măsură ne determină alimentația viitorul, de ce trebuie să țină cont companiile din această industrie, care sunt efectele asupra sănătății, cum comunicăm cu un consumator care are așteptări. Vă invităm la un ospăț de idei ca să descoperim împreună ce gândesc românii, cât de conștienți și cât de exigenți sunt”, spune Liliana Munteanu, inițiatorul proiectului și Head of Point Connections, business unit în cadrul Point Public Affairs.

Programul și invitații celor două zile de conferințe

Miercuri, 28 ianuarie – Think Food Industry

În prima zi a evenimentului, asociații profesionale şi companii din industria alimentară vor discuta cu autorităţile din domeniu şi reprezentanţi ai clasei politice despre nevoile noului consumator și politicile alimentare. Printre subiectele în dezbatere se află: exigenţele noului consumator care dorește proaspăt, natural, fără adaosuri; strategiile de recâştigare a încrederii acestuia; vulnerabilităţile industriei; problemele certificării sau relansarea consumului susţinută de produsele interne.

Joi, 29 ianuarie – Think Food, Speak Food

Cea de-a doua zi, susținută de specialiștii din GMP Group, este dedicată comunicării în industria alimentară: Mihai Gongu, creative director GMP Advertising, Bogdan Nițu, director general Webstyler, Nadia Tătaru, director general Itsy Bitsy, Ioana Mănoiu managing partner GMP PR, Ana Maria Diceanu, Head of Crisis Communication GMP PR, și Laura Florea, managing partner Point Public Affairs. Vom afla ce presupune comunicarea în advertising și în digital, cum se gestionează crizele sau cum putem să vindem rămânând onești.

Itsy Bitsy, singurul post de radio pentru copii și părinți, va prezenta rezultatele studiului despre produsele alimentare considerate benefice pentru copii. Este primul studiu care pune în oglindă perspectiva celor care recomandă (medici, nutriționiști, educatori) versus perspectiva celor care cumpără, părinții.

Joi, 29 ianuarie – Think Food Inspiration

La final, Think Food va oferi publicului său „mâncare pentru minte” printr-o sesiune de discuții cu medici, nutriționiști, psihologi, care vor vorbi despre hrană din diferite perspective. Printre vorbitori se numără: Aurora Liiceanu, psiholog, Simona Tivadar, medic nutriționist, Pavel Chirilă, medic și fondatorul Naturalia si al clinicii Nera, doctor Florin Ioan Bălănică, consultant personal de sănătate, Willy Shuster, biogospodar, Monica Stroe, sociolog, Larisa Petrini, health coach, Cristina Mazilu, redactor-șef Good Food.

Mai multe detalii despre program și speakeri sunt disponibile pe www.thinkfood.ro.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise