Salsa este noul ketchup

Un bol de sos salsa facut in casa poate aduce exotism mancarurilor tale si poate face meniul pentru o petrecere mult mai interesant. Chiar daca poti sa cumperi salsa deja preparata din orice supermarket, iti ia foarte putin timp sa o gatesti chiar la tine in bucatarie si poti si sa experimentezi cu tot felul de retete, pana ajungi la gustul perfect.

Salsa este noul ketchup

Astfel, cu reteta potrivita si putina rabdare, poti crea propria ta varianta de salsa, iar musafirii vor dori cu siguranta sa-ti afle secretul.

Pentru inceput, iata o reteta clasica de salsa:

Ingrediente: 2 cepe, 4-5 tomate, 4 ardei iuti rosii, sucul de la o jumatate de lamaie, doua linguri de ulei de masline,  o jumatate de lingurita de coriandru, o lingurita de praf de usturoi, busuioc

Mod de preparare: Cepele, rosiile si ardeii de taie marunt. Daca rosiile sunt proaspete, se decojesc de pielite inainte. Se amesteca toate cu sucul de lamaie, coriandrul, busuiocul, uleiul si usturoiul si se lasa la marinat. 

Daca vrei ca totul sa decurga mai rapid, poti pune toate ingredientele chiar de la inceput intr-un blender, iar sosul salsa va fi gata intr-o clipita.

Totusi, poti sa adaugi putina personalitate retetei de salsa. Poti sa faci mici modificari din loc in loc, dupa gustul tau – de exemplu, sa folosesti mai multe rosii si mai putini ardei iuti, pentru a crea o salsa mai “cuminte”. Sau poti adauga mai multe condimente si alte tipuri de ardei iuti, pentru a o face mai picanta.

Pentru a face o salsa mai groasa, e bine sa scurgi rosiile de suc si sa le scoti semintele inainte de preparare. Va trebui sa experimentezi un pic, pana ajungi la consistenta dorita.

Poti si sa gasesti mai multe moduri in care sa folosesti sosul salsa – acesta nu trebuie asociat doar cu chipsurile. De exemplu, poti sa inmoi si nachos in salsa, sa pui salsa pe omleta de la micul-dejun sau sa servesti sosul alaturi de o friptura. Nu te limita, inventeaza!

Sa nu te surprinda daca familia sau prietenii te vor ruga sa faci salsa din nou. Daca ai nevoie sa prepari cantitati mai mari, dubleaza sau tripleaza cantitatea dintr-o reteta. Poti, de asemenea, sa pastrezi boluri de salsa in congelator, ca sa le ai la indemana.

Experimenteaza in continuare cu reteta ta de salsa si vei descoperi varianta perfecta pentru tine si familia ta. Complimentele nu vor inceta sa apara, iar vestea buna este ca salsa este si foarte sanatoasa! Contine foarte putine calorii, nu are grasimi si e bogata in vitamina C si alti nutrienti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise