Trucurile lui Jamie Oliver pentru a obtine cea mai buna friptura

Cand vine vorba de o friptura buna, Jamie Oliver este omul care ne poate oferi cele mai bune sfaturi. In vasta lui cariera culinara, acesta a ajuns la concluzia ca exista cateva trucuri care, atunci cand sunt respectate, te ajuta sa obti cea mai gustoasa friptura. De exemplu, pentru o friptura la tigaie aceste trucuri garanteaza un rezultat delicios si rapid:

Trucurile lui Jamie Oliver pentru a obtine cea mai buna friptura

1. Friptura buna de vita nu poate fi obtinuta din felii subtiri. Asa ca, indicat ar fi ca bucatile de carne sa le procuram de la o macelarie, unde putem cere ca feliile sa aiba o grosime de aproximativ doua degete.

2. Este interzis sa puneti carnea in tigaie imediat ce ati scos-o din frigider. Aceasta trebuie lasata la temperatura camerei in jur de o ora inainte de a fi pusa la fript. Altfel, carnea se va usca in tigaie si nu se va gati uniform.

3. Atunci cand puneti sare pe carne, evitati sarea fina. Aceasta se absoarbe mai repede si usuca firba. Jamie recomanda sarea mare, care se absoarbe treptat. Tot Jamie recomanda urmatoarea metoda: frecati carnea pe fiecare parte cu putin ulei de masline, presarati sare si piper din belsug, apoi masati din nou bucata de carne.

4.Tigaia se unge si ea cu ulei. De asemenea, carnea trebuie intoarsa de pe o parte pe cealalta din minut in minut, in cele 6 minute, cat trebuie sa stea in tigaie.

5. Pentru o aroma mai placuta, inainte ca friptura sa fie gata, se recomanda sa tamponati carnea cu un buchetel de ierburi aromatice proaspete, rozmarin sau oregano.

7. Dupa ce carnea s-a facut, adaugati si o mica bucata de unt peste ea, cat inca e calda, si lasati-o sa se odihneasca timp de 2 minute.

Sursa foto si articol: jamieoliver.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise