Un chec aperitiv foarte bun, care poate fi un aperitiv la mesele festive din decembrie. Pentru o tava de chec am folosit:
200 g faina
250 g branza dulce
5 oua
100 g cascaval
150 g mezel (muschi afumat)
100 g masline fara samburi, feliate
1 ardei rosu
1 bucata de praz
50 ml ulei de masline
1 pliculet praf de copt
1-2 crengute de cimbru uscat
sare, piper

Batem ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam branza dulce, faina, uleiul, cascavalul dat pe razatoare si praful de copt. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Taiem mezelul cubulete, la fel si ardeiul, iar prazul il taiem rondele. Le adaugam, impreuna cu cimbrul si maslinele, peste amestecul de oua cu branza si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si coacem la 180 de grade pana se rumeneste, adica vreo 30 - 40 de minute.

Descopera si alte retete delicioase din Bucataria Furnicutilor.




  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Ortansa Martinovici, 23 august 2014

    Este gustos si simplu de gatit!

  • Fara foto

    Cojocea Tay, 04 august 2013

    e super gustos, l-am facut si ne-a placut la intreaga familie....multumim pt. reteta.......

  • Fara foto

    Gica Patrugan Cuceanu, 27 iulie 2013

    inca nu am facut acest preparat, dar il voi face!

  • Fara foto

    Elena Petrescu, 25 iulie 2013

    am sa incerc si eu arata super.

  • Fara foto

    Silviu Marius Dumitru, 16 iunie 2013

    foarte gustos

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Am pregatit si eu aceasta reteta ,e super !

  • Fara foto

    Daniela Kidane (Bucatar) , 09 aprilie 2012

    Va multumesc pentru reteta.Mi-a iesit exact ca-n pooza si grozav de gustos.Apreciez foarte mult sinceritatea dumneavoastra. Putini sunt cei care nu "üita" cate un mic amanunt, suficient de important ca reteta sa nu-ti mai iasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Si noua ne place tare mult genul acesta de aperitiv...

  • Fara foto

    Duta Angela (Bucatar) , 11 ianuarie 2012

    Este foarte bun. Eu am facut doua. Unul cu muschiulet afumat si la celalat am inlocuit muschiuletul cu ciuperci. Au fost foarte apreciate amandoua.

  • Fara foto

    emiliaionela (Bucatar sef) , 04 decembrie 2011

    am incercat aseara reteta asta si e deliciasa.

  • Fara foto

    catarig monica (Bucatar) , 02 decembrie 2011

    arata f bine voi incerca si eu .multumesc si va urez SARBATORI FERICITE.