Tort cu ness

Un tort foarte fin, cu un gust subtil de cafea, si pentru a carui preparare e nevoie de foarte putina caldura.

Tort cu ness

Pentru un tort de 23 cm (cam 10 portii) am folosit:

400 g piscoturi

500 g mascarpone

400 ml frisca lichida

2 linguri zahar pudra

1 lingura cu varf zahar tos

1 lingura cu varf ness

120 - 150 ml kaluha (cam 10-15 linguri)

100 g ciocolata cu lapte / neagra

1 lingura cacao pentru ornat

Incepem cu crema de ciocolata, pentru care incalzim 200ml frisca lichida intr-un vas, la foc mic. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele mici. Amestecam mereu, pana se dizolva complet si lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pentru vreo ora - doua.

Pentru ca am vrut ca tortul sa fie rotund si sa se poata taia normal, pe un platou am pus doar marginea formei cu fundul detasabil, pe care apoi am tapetat-o cu hartie de copt.

Batem restul de 200 ml de frisca. Mixam mascarponele cu zaharul pudra si vreo 5-6 linguri de kaluha. Adaugam frisca si amestecam bine, pana se incorporeaza tot.

Dizolvam nessul si zaharul tos in 150 ml apa calda, lasam sa se raceasca si completam siropul cu restul de kaluha. Punem siropul intr-o farfurie adanca si scufundam fiecare piscot, doar 1 secunda pe fiecare parte, pana formam un strat pe platou.

Peste piscoturi turnam o treime din cantitatea de crema de mascarpone si o treime din cantitatea de crema de ciocolata. Continuam cu inca doua straturi din fiecare, incheind deci cu un strat de ciocolata. Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore, preferabil de pe o zi pe alta.

Inainte de a-l servi, desfacem peretii formei, indepartam cu grija hartia de copt, pudram cu cacao si ornam dupa inspiratie, cu niste bilute de ciocolata in cazul nostru.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise