Deoarece este si prioada de post dar si verziturile sunt pe toate tarabele m-am gandit sa va prezint  aceasta reteta delicioasa si usor de preparat.

Ingrediente:

6-8 legaturi de loboda (depinde cat sunt de mari), 3 legaturi de ceapa verde, cateva fire de usturoi verde,un pumn de orez, 2 legaturi leustean, sare marina neiodata dupa gust, 2 galbenusuri, 4 linguri smantana, 1 litru sau chiar mai mult  de bors dupa gust.

Mod de preparare:

Se spala bine verdeturile. Se taie maruntel ceapa si usturoiul (puteti renunta la el daca nu va place) si se pune la fiert in 1.1/2 litru de apa, dupa 15 minute se adauga loboda taiata si ea maruntel, dupa alte 15 minute se adauga orezul se da intr-un clocot dupa care se toarna si borsul si se mai fierbe zeama inca 15 minute. La sfarsit adaugam leusteanul maruntit, mai dam intr-un clocot si stingem focul. Batem energic galbenusurile, adaugam sarea si smantana si amestecam bine, turnam deasupra 2 -3 polonice de zeama mestecand continuu dupa care rasturnam cu cate putinul in oala mare ( puteti renunta la aceasta etapa si drege doar in farfurie cu iaurt proaspat).Se poate servi atat rece cat si calda dupa preferinte.

Pofta buna!

Pentru mai multe bunantati va astept pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine!

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Hortensia Mihailescu, 23 martie 2014

    Probabil in varianta de post se renunta la cele doua ingrediente

  • Fara foto

    Ionescu Lucian, 21 martie 2014

    e chiar de post...oua,smantana....;(

  • Fara foto

    Paul, 12 octombrie 2013

    Felicitari pentru precizarea sarii. Ma bucur ca mai exista oameni in Romania care sunt constienti de toxicitatea sarii iodate.