Pui Satay

O reteta delicioasa in stil indian.

Pui Satay

Ingrediente :

0,750 kg piept de pui dezosat fara piele, 500 ml iaurt de bivolita si oaie + 500 ml iaurt grecesc, o capatana de usturoi, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lingura de seminte chimen, 4 linguri de alune sarate+ 4 linguri caju , o bucata de 4-5 cm ghimbir,1 lingurita pudra de curry, 1 ceapa galbena,1 lingurita boia afumata iute, 1 lingurita boia dulce, 75 ml ulei de masline extravirgin cu mirodenii in el, zeama de la o lamaie sau de la o limeta daca vreti, o legatura marar si una de patrunjel, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Taiati bucatele puiul. Pisati bine chimenul si coriandrul; alunele; usturoiul (impartiti in doua cantitatea rezultata). Dati ceapa si ghimbirul pe razatoarea fina. Puneti intr-un castron apoi chimenul coriandrul, ceapa, o parte din usturoiul pisat, ghimbirul, 1/2 din cantitatea de alune, boia dulce si iute, cury-ul, asezonati cu sare si piper, turnati 2-3 linguri de ulei de masline si amestecati bine cu o lingura de lemn. La sfarsit turnati si zeama de lamaie si mai amestecati un pic. Adaugati apoi bucatiile de pui si invartiti-le bine cu mana prin sosul de mai sus. Acoperiti cu o farfurie si dati la rece peste noapte. A doua zi cu 2-3 ore inainte de servire amestecati iaurtul cu sare si piper, a doua jumatate de alune pisate bine,restul de usturoi, mararul si patrunjelul tocate fin. Amestecati bine si dati la rece.Cand vreti sa serviti incalziti uleiul de masline intr-o tigaie, rasturnati puiul cu tot cu amestecul in care a stat si perpeliti bine pe toate partile pana se face puiul. Asezati pe un platou bucatile de pui, iaurtul deja pregatit si cateva linguri de orez cu aroma de iasomie fiert si el intre timp. Alaturi sa aveti un pahar de vin alb demisec.

Pofta buna!

Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept ca intodeauna pe http://papagheorghiu.blogspot.com.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise