O noua reteta gustoasa à la Papa Gheorghiu.
Ingrediente:
10 oua,
zahar cat greutatea a 10 oua intregi,
nuca la fel,
500 gr. unt,
200 gr. zahar pudra,
100 gr. cacao de buna calitate,
vanilie si rom dupa gust
Mod de preparare:
Foile: Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si se continua baterea pana nu curg din castronul rasturnat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca cu o lingura sau o spatula. Se pot inlocui 5 linguri cu pesmet foile ies la fel de gustoase dar mai putin friabile. Se coc din aceasta compozitie 4-5 foi pe hartie pergamentata unsa cu un si asezata pe tabla de copt.
Crema: Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si cacao. Apoi se tin pe Bain Marie pana cand se ingroasa si continuand mestecarea. Se racoreste dupa care se adauga vanilie si rom. Untul se freaca spuma si se adauga treptat peste compozitia anterioara. Cu aceasta crema se umplu folie si se imbraca tortul. Se da la rece cel putin o zi ca sa se patrunda foile. Se poate servi cu frisca proaspat batuta si alaturi cu un pahar de sampanie.
Kali Orexi! Pofta buna!
Pana saptamana viitoare va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com cu alte retete delicioase.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii