O reteta simpla si delicioasa de vinete umplute cu branza si legume, pe numele sau grecesc "Agioritiki Melizanes".
Ingrediente:

4 vinete medii ca marime si drepte,
2 ardei grasi  (de preferat diferit colorati),
2-3 rosii dolofane,
o capatana de usturoi,
3 cepe,
o legatura de oregano (sau o lingura de oregano uscat),
o legatura de busuioc,
o legatura de cimbru,
sare si piper dupa gust,
1/2 ceasca pentru cafea cu ulei de masline extravirgin (eu folosesc un ulei extravirgin in care pun la maturat cativa ardei iuti, catei de usturoi si o legatura de busuioc),
300 gr. branza feta

Mod de preparare:

Se taie cozile la vinete din scurt, se cojesc zebra si se despica in doua. Se oparesc pentru cateva minute pana cand se inmoaie suficient. Se scoate miezul. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins cu cativa catei de usturoi taiati in bucatele mai maricele se adauga ceapa si se rumeneste pana ceapa devine galbuie si sticloasa (2-3 minute) nu maronie si arsa. Se adauga rosile taiate cubulete, ardeiul taiat marunt, miezul de la vinete sare, piper dupa gust, oregano si cimbru. Se gateste pret de 6-7 minute pana ce compozitia se inmoaie  .Adaugam busuiocul si mai lasam un picut pe foc. Ungem o tava cu ulei asezam vinetele si le umplem cu compozitia rezultata. Deasupra presaram patrunjel si cubulete de feta. O acoperim cu o folie de aluminiu si o  dam la cuptor pentru 45 minute.

Kali Orexi!Pofta Buna!

Mai multe preparate delicioase grecesti si nu numai pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papapgheorghiu.com

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

    O bunatate mai ales ca se pot pregati in orice perioada a anului !

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Scuzati-ma dar unde ati vazut dvs mentionat in titlu cuvantul"carne"? Scrie "umplute" dar nu este obligatoriu sa fie si cu carne . Rezulta clar daca citeati reteta cu atebntie ca sunt umplute vinetele cu diverse legume. Nu vreau sa fiu rautacios dar cititi va rog mai cu atentie postarile mele inainte de a comenta. La buna auzire. PapaGheorghiu

  • Fara foto

    Popa Lelia (Bucatar) , 29 martie 2011

    nu inteleg unde este carnea din titlu?