Este prajitura negresa, o altfel de negresa, delicoasa si ciocolatoasa. Cred ca este cea mai buna reteta de negresa care am incercat-o pana acum... e bestiala prajitura. Merita sa o puneti in practica. In plus, e simplu de realizat.

Ingrediente
100 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata amaruie
2 oua
250 ml frisca lichida
250 ml lapte
280 g faina
1 praf de copt
(este important sa respectati cantitatile)

Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Mod de preparare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata, care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente). Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele. La final  se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.

Glazura: Se topeste ciocoalata cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza, apoi se toarna peste prajitura racita.

Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.



  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Imi place aceasta prajitura ,la fel si varianta de post.

  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2011

    wawwwww ce bine arata !!!!!