7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa nu ne place sub nicio forma, ne-am gandit sa va impartasim cateva solutii pentru a folosi ouale fierte in retete delicioase. Iata care sunt acestea:  

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

1. Sandvisuri

Adauga oua, telina, ceapa verde, mustar sau maioneza si cat ai clipi ai pregatit un sandvis delicios. Pentru un plus de savoare, poti adauga curry sau chili.

2. Salata

Taiate in felii sau cuburi, ouale vor completa perfect orice salata de legume, insa sunt perfecte si pentru salatele cu peste sau pui.

3. Oua picante

Taiati ouale in doua si scoateti galbenusul. Zdrobiti galbenusul cu o furculita si adaugati sos iute, mustar, maioneza, ceapa verde, sare si piper. Amestecati pana la omogenizarea compozitiei si umpleti albusurile goale cu aceasta.

4. Orez prajit cu ou

Nu trebuie decat sa fierbem orezul timp de aproximativ 15 minute, dupa care sa il transferam intr-o tigaie bine incinsa cu ulei. Adaugam ouale fierte taiate cubulete si lasam pe foc timp de 2 minute, doar cat sa incalzim ouale. Se serveste imediat.

5. Oua murate

Adaugati intr-un vas aceeasi cantitate de apa si otet, cateva boabe de mustar si de piper si lasati la fiert pana da in clocot. Dupa ce a dat in clocot, se ia vasul de pe foc.

Ouale se aseaza in borcane, peste ele turnandu-se amestecul cald. Se pune capacul si se lasa la racit inainte de a fi bagat la frigider.

6. Burrito

Pentru burrito se folosesc, de obicei, oua facute omleta, insa se pot folosi si ouale ramase de la masa de Paste. Puteti adauga in plus branza, orez si legume.

7. Oua cu legume

Ouale fierte fac pereche foarte buna cu legumele pe care le-ati uitat in congelator. Nu aveti nevoie decat broccoli sau orice alte legume aveti prin frigider, sos de stridii sau sos de peste si cativa catei de usturoi. Caliti usturoiul putin, adaugati legumele taiate marunt si sosul. Adaugati ouale si gatiti pana cand acestea se incalzesc. Asezonati cu sare si piper.

Sursa articol: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise