Supa crema de ciuperci

Ciupercile sunt atat de bune, gatite in orice fel. Aceasta reteta de supa crema este una rapida si mult mai simplificata fata de altele. Am folosit legumele pentru a da gust supei si la sfarsit am adaugat usturoi.

Supa crema de ciuperci

Ingrediente

2 morcovi intregi, curatati

1 patrunjel intreg, curatat

1 ceapa galbena, maruntita

1 felie telina, maruntita

aprox. 600 ml apa

2 maini de ciuperci intregi, curatate

200 ml lapte

sare si piper

1 lingurita faina

1 lingurita zeama de lamaie

ulei de masline

paine prajita

Mod de preparare

Intr-o oala de supa, puneti putin ulei de masline si caliti ceapa impreuna cu telina. Adaugati si ciupercile si amestecati, dupa 3 min. adaugati faina, amestecati si turnati apa fierbinte.

Adaugati legumele, sarati si lasati la fiert pentru aproximativ 20 min.

Cand legumele sunt fierte, indepartati-le cu o furculita. Apoi separati zeama de ciuperci, si pisati ciupercile intr-un blender.

Amestecati ciupercile pasta cu zeama in care au fiert si adaugati laptele. Lasati sa dea un clocot si apoi condimentati supa crema cu piper si sare, usturoi si lamaie.

Serviti cu paine prajita, taiata cubulete.

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise