Tarta cu spanac se potriveste foarte bine ca aperitiv sau ca si gustare la pranz. Este apropiata ca si compozitie de tarta cu cascaval, si este usor de preparat.

Ingrediente

    * 125g unt rece, taiat cubulete
    * 225g faina
    * 1 lingura apa

Ingrediente umplutura

    * 450 g spanac maruntit
    * 100 g ciuperci
    * 1 ceapa rosie maruntita
    * 3 oua
    * 1 cana lapte
    * 200 ml smantana
    * sare si piper
    * ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare caleste ceapa, in putin ulei de masline, apoi adauga ciupercile, taiate felii, si cand sunt gata adauga si spanacul. Dupa 5 minute, adauga 1 cana de lapte si condimenteaza cu sare si piper. Mai lasa inca 3 minute la foc mic.

Incalzeste cuptorul la 225 °C.

Folosind degetele combina faina cu untul in asa fel incat se se formeze o textura ca si cea a pesmetului. Apoi adauga lingura de apa si framanta aluatul cu mana pana cand se omogenizeaza compozitia.
Acopera aluatul si pune-l la rece pentru 10 min.
Intinde aluatul pana cand e subtire de 1/2 cm, apoi aseaza aluatul intr-o tava de tarta si inteapa cu furculita din loc in loc.
Pune in cuptor pentru 10 minute pana cand are o culoare aurie.

Intre timp amesteca ouale cu smantana, apoi adauga compozitia de spanac si ciuperci si condimenteaza cu sare si piper.
Toarna compozitia in tava cu aluat si lasa la cuptor timp de 20 min. sau pana cand vezi ca e coapta pe deasupra.
Inainte de a o servi se lasa la racit.

Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~




  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    Imi place si eu am facut aceasta tarta dar am pus si cascaval ras. E o bunatate .

  • Fara foto

    alona (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2013

    Mi-ai facut pofta ☺

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2012

    Bine mai arata ,o voi incerca neaparat ...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 mai 2011

    Am pregatit tarta ta cu o singura deosebire am adaugat si brinza sarata in umplutura in rest totul a decurs minunat.