5 beneficii pentru sanatate ale cartofilor

Suntem obisnuiti sa auzim numai lucruri rele despre cartofi, nu-i asa? Contin multi carbohidrati, ingrasa, nu sunt deloc benefici pentru organism. Adevarul este ca lucrurile nu stau chiar asa.  Desi cartofii prajiti pot afecta in mod negativ atat silueta, cat si organismul, nu inseamna ca aceste alimente nu ne pot imbunatati sanatatea. Iata de ce nutrienti importanti putem beneficia daca pregatim cartofii asa cum trebuie.    

5 beneficii pentru sanatate ale cartofilor

1. Cartofii sunt foarte bogati in antioxidanti, substante care lupta impotriva radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura. Putem beneficia din plin de aceste substante, daca ne obisnuim sa gatim cartofii la cuptor, cu tot cu coaja.
2. Sunt benefici pentru piele. Cartofii contin din plin vitamina B, vitamina C, potasiu, magneziu si zinc. Astfel, daca ii consumam din cand in cand, vom avea o piele mai tanara si mai stralucitoare. Cartoful este foarte bun si pentru a prepara masti pentru ten. Zdrobiti un cartof crud, amestecati-l cu miere si aplicati-l direct pe ten pentru a-l hrani si curata de impuritati. De asemenea, puteti folosi felii de cartof crud pentru a vindeca ranile provocate de arsuri.
3. Stim despre banane ca sunt bogate in potasiu, nu-i asa? In timp ce o banana contine 9 % din doza zilnica necesara de potasiu, un cartof intreg, pregatit la cuptor cu tot cu coaja contine mai mult decat dublu, adica 20 %. Doza de potasiu pe care ne-o ofera cartofii este esentiala pentru reglarea tensiunii arteriale.
4. Cartofii dulci, rudele mai portocalii ale cartofilor obisnuiti, sunt foarte bogati in vitamine si pot preveni aparitia cancerului. Ii puteti pregati la cuptor, la gratar sau chiar la abur pentru a beneficia din plin de substantele bune.
5. Cartofii mentin oasele puternice. Fiind bogati in calciu si magneziu, cartofii pot mentine oasele sanatoase, pot preveni reumatismul si ameliora simptomele in cazul in care afectiunea s-a instalat deja. In plus, acesti nutrienti au puterea de a reduce inflamatiile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise