5 beneficii pentru sanatate ale urzicilor

Urzicile se numara printre cele mai sanatoase verdeturi de sezon. Le gasim atat in piete, cat si in hipermarketuri sau chiar... paduri. Desigur, daca avem una in apropiere. Daca sunt gatite corespunzator, urzicile pot fi cu adevarat delicioase. Merg de minune cu o portie de mamaliguta sau de orez si sunt numai bune de consumat in postul Pastelui. Foarte bune sunt si ceaiurile, extractele sau tincturile de urzica. Urzicile sunt pline de nutrienti si aduc o multime de beneficii organismului. Iata cateva dintre acestea.  

5 beneficii pentru sanatate ale urzicilor

1. Trateaza anemia sau o previn. La fel ca spanacul, urzicile sunt foarte bogate in fier. De aceea, sunt recomandate persoanelor care au o deficienta de fier sau care tind sa fie anemice. In perioada primaverii, putem consuma chiar si 3-4 portii de mancare de urzici pe saptamana pentru a beneficia din plin de benficiile sale.
2. Ideale pentru femei. Urzicile sunt recomandate si in cazul femeilor care abia au dat nastere unui copil deoarece stimuleaza lactatia. In plus, aceste verdeturi produc estrogen si sunt numai bune pentru femeile care se lupta cu simptomele neplacute ale menopauzei.
3. Amelioreaza simptomele reumatismului. Persoanele afectate de afectiuni precum reumatismul ori artrita pot consuma saptamanal cateva portii de urzici gatite pentru ca durerile si celelalte simptome sa fie ameliorate. De asemenea, este indicat ca persoanele cu pricina sa consume frecvent si ceai de urzica.
4. Perfecte pentru ingrijirea tenului si a podoabei capilare. Ceaiul de urzica este numai bun pentru clatirea parului dupa ce acesta a fost spalat. Acest ceai regenereaza firul de par si intensifica nuanta naturala a podoabei capilare. In plus, daca este folosit cu regularitate, te scapa de matreata si actioneaza precum un balsam. Ceaiul de urzica poate fi aplicat si pe ten, cu ajutorul unui disc de bumbac, pentru a ameliora efectele acneei sau a rosetei.
5. Te scapa de problemele de stomac. Urzicile sunt foarte eficiente cand vine vorba de tratarea diferitelor afectiuni stomacului. Atat refluxul gastroesofagian, cat si balonarea sau senzatia de arsuri la stomac pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de urzica. Consumati cel putin 2-3 cani de ceai pe zi pentru ca acesta sa-si faca efectul.
O multime de retete delicioase cu urzici gasiti chiar aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise