Cele mai sanatoase 5 uleiuri pentru gatit

Ne place, nu ne place, un lucru este cert: nimic nu se compara cu savoarea pe care o au alimentele pregatite cu ulei. Fie ca vorbim despe cartofi prajiti, carne prajita sau o salata, niciuna dintre acestea nu ar mai avea acelasi gust daca am am renunta la folosirea uleiului.   Si tocmai de aceea, este bine de stiut ca exista cateva alternative mai sanatoase pentru uleiul de prajit clasic. Iata care sunt acestea, in opinia doctorului nutritionist Sarah Schenker:  

Cele mai sanatoase 5 uleiuri pentru gatit

1. Ulei de rapita - cel mai bun pentru a pregati legume

Uleiul de rapita are 6% grasimi saturate, spre deosebire de uleiul de masline, care are 14,3%. De asemenea, are un procentaj de zece ori mai mare de acizi grasi omega-3 si 50% mai multa vitamina E.

Expertii considera ca uleiul de rapita este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri, avand un gust subtil si vegetal. Totusi, exista anumite ingrijorari legate de punctul sau de ardere, iar in momentul in care acizii grasi oxideaza, sunt creati radicali liberi danatori. Uleiul de rapita are insa un punct de ardere ridicat, putand fi folosit fara griji pentru prajirea sau frigerea alimentelor.

2. Ulei de cocos - cel mai bun pentru prajit

Uleiul de cocos contine aproximativ 50% acid lauric , un acid gras saturat sanatos. Desi la temperatura camerei este solid, neputand fi folosit pentru salate, uleiul de cocos este cel mai sanatos ulei pe care il putem folosi la prajit. Spre deosebire de celelalte uleiuri, uleiul de cocos este procesat mult mai rapid de catre organism, fiind ideal in curele de slabire. Cu toate acestea, nu trebuie sa-l consumam abuziv.
3.Ulei din seminte de canepa - cel mai bun pentru copt

Uleiul din seminte de canepa contine 3 acizi grasi esentiali: omega 3, omega 6 si omega 9, avand jumatate din grasimea saturata pe care o contine uleiul de masline. O lingura de ulei de seminte de canepa ofera organismului 94% din necesarul zilnic de omega-3. Uleiul de canepa poate fi folosit pentru a praji, pentru a pregati salate si pentru copt. Cu toate acestea, gustul sau poate fi greu de suportat pentru unele persoane. Din fericire, acesta poate fi "mascat" cu fructe si condimente.
4. Uleiul de nuci- cel mai bun pentru salate

Uleiul de nuci contine o cantitate semnificativa de acizi grasi, ajutand la protejarea sanatatii inimii. Acesta ofera o aroma discreta de nuci preparatelor, avand un punct de ardere scazut. De aceea, se recomanda folosirea sa in pregatirea salatelor.
5. Ulei din tarate de orez - cel mai bun pentru pregatit risotto
Uleiul din tarate de orez este realizat din tarate de orez si germeni , fiind bogat antioxidanti, vitamine, minerale si enzime. Vitamina E ajuta la protejarea sanatatii inimii, iar acidul feluric are efecte anti-inflamatorii si anti-oxidante, ajutand la protejarea sistemului imunitar si la prevenirea bolilor.

Sursa articol: www.dailymail.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise