10 alimente pe care nu ar trebui sa le pastrezi in frigider

Ai fost la cumparaturi, ai umplut sacosele cu o multime de produse si acum te-ai apucat sa le asezi, rand pe rand, in frigider? Ei bine, trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a face asta. Nu toate alimentele au nevoie de refrigerare, ba chiar unele dintre ele se pastreaza mult mai bine la temperatura camerei. Iata care sunt produsele pe care nu ar trebui sa le pastrezi in frigider.    

10 alimente pe care nu ar trebui sa le pastrezi in frigider

1. Rosiile. Racoarea din frigider face ca rosiile sa devina moi si apoase, ceea ce nu este deloc un lucru bun. Pentru ca rosiile sa ramana in stare buna, trebuie doar sa le pastram la temperatura camerei, intr-un loc intunecos, ferit de surse de caldura sau lumina.
2. Ceapa. Poate fi pastrata cu succes in orice loc din bucatarie, beci sau camara, atat timp cat este tinuta la departare de cartofi. Acestia emana gaze care pot grabi alterarea cepei.
3. Merele. Aceste fructe delicioase si sanatoase rezista fara probleme aproximativ o saptamana daca sunt tinute la temperatura camerei. Ele trebuiesc asezate departe de alte fructe sau legume deoarece, din cauza gazului pe care il emana, pot grabi alterarea celorlalte produse. Totusi, daca doriti sa le pastrati mai mult de o saptamana, le puteti aseza si in frigider.
4. Cartofii. Refrigerarea nu le afecteaza doar gustul, dar si textura. Cartofii trebuiesc pastrati in pungi de hartie, la temperatura camerei, intr-un loc ferit de lumina. Ei pot rezista astfel si pana la trei saptamani.
5. Sosul de ardei iute. Iti place sa mananci condimentat si cumperi mereu sosuri iuti? Ei bine, ele nu au ce cauta in frigider. Se pastreaza foarte bine pe orice raft din bucatarie sau camara si rezista cu succes pana la trei ani de zile.
6. Mierea. Nu este neaparat sa o scoti din frigider, insa mierea poate fi pastrata foarte bine la temperatura camerei, fara sa se strice. In plus, daca nu o refrigerezi, ea va ramane lichida si va fi mai usor de utilizat atunci cand ai nevoie de ea.
7. Busuiocul. Busuiocul este delicios in salate, mai ales alaturi de rosii si se pare ca prefera acelasi tratament ca ele. Pentru a ramane proaspat cat mai mult timp, acesta nu trebuie pastrat in frigider. Daca ati cumparat busuioc proaspat, este indicat sa-l puneti intr-un pahar de apa si sa-l feriti de lumina soarelui.
8. Avocado. Acest aliment minunat si bogat in nutrienti nu incepe sa se coaca decat dupa ce este cules din copac. In general, fructele de avocado care ajung in magazinele din Romania nu sunt foarte bine coapte si, de aceea, este recomandat sa-l pastram pe masa din bucatarie, la temperatura camerei, pentru a-i grabi procesul de coacere.
9. Dovleacul rosu. "Placintarul", asa cum este numit in popor, nu are nevoie de refrigerare. Este de ajuns sa-l pastram pe gresie, departe de sursele de caldura din bucatarie (cuptor, aragaz, calorifer etc.), iar el va ramane la fel de proaspat si bun pentru mult timp.
10. Usturoiul. Acesta poate rezista si pana la doua luni daca este pastrat la temperatura camerei, in bucatarie ori camara. Nu uitati ca el nu trebuie lasat in pungi inchise. Este de preferat sa-l asezati fie intr-un cos, fie direct pe raft.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise