Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pentru ca meniul trebuie neaparat sa includa carne, mult asteptata dupa un post lung, va propunem trei retete cu porc, miel si pui. Incepem cu un aperitiv din carne de porc cu susan, continuam cu o reteta de cotlete de miel si, pentru cei carora nu le place drobul de miel, avem alternativa cu ficat de pui.
 


Cotlete de miel cu sos balsamic

Timp de preparare:
40 de minute (complexitate medie)

Ingrediente:
¾ lingurita de rozmarin uscat, ¼ lingurita de busuioc uscat, ½ lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 4 cotlete de miel, 1 lingura de ulei de masline, ¼ ceasca de arpagic tocat, 1/3 ceasca de otet balsamic, ¾ de supa de pui (zeama), 1 lingura de unt

Mod de preparare:
Intr-un bol mic sau intr-o ceasca, amestecati rozmarinul, busuiocul, cimbrul, sarea si piperul. Frecati amestecul de condimente pe ambele parti ale feicaruia dintre cotlete. Puneti cotletele pe o farfurie, acoperiti si puneti deoparte pentru 15 minute, ca sa absoarba aromele.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Puneti cotletele de miel in tigaie si prajiti pentru aproximativ 3,5 minute pe fiecare parte, astfel incat carnea sa fie prajita “in sange”, sau continuati sa prajiti dupa gusturile dvs. Scoateti din tigaie si pastrati cotletele calde pe un platou de servire.

Adaugati arpagicul in tigaie si prajiti pentru cateva minute pana cand se rumenesc. Adaugati otetul balsamic, razuind bucatile de miel care au mai ramas pe fundul tigaii, apoi puneti supa de pui. Continuati sa prajiti si sa amestecati la foc mic spre mediu pentru aproximativ 5 minute, pana ce sosul s-a redus la jumatate. Daca sosul nu scade, nu va fi bun. Luati de pe foc si adaugati untul. Turnati sosul pe bucatile de miel si serviti.


Drob de pui cu ciuperci


Timp de preparare:
40 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 g ficatei de pui, 1 cutie / 1 borcan de ciuperci, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 50 g unt, sare, piper, 6 oua

Mod de preparare:

Untul se topeste intr-o tigaie si se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga verdeata maruntita si ciupercile taiate felii. Se lasa sa se raceasca. Intr-un castronel, se bat ouale cu sare si piper. Se amesteca ouale batute cu verdeata si ciupercile si ficatul si se pun in tava care merge la cuptor (daca este teflon, nu e nevoie sa fie unsa, daca e normala, trebuie unsa cu putin unt).


Rulouri de porc cu susan


Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500 g muschi de porc, 400 g susan, sare, piper, cascaval, marar, patrunjel, sunca de praga sau sunca presata, delicat, 3 oua, 200 g faina

Mod de preparare:
Muschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din cascavalul ras, mararul, patrunjelul si sunca taiate marunt. Peste acestea se adauga 1 ou, piper si delicat dupa gust. Feliile de muschi se umplu cu compozitia, se ruleaza, iar la capete se pun scobitori. Separat se bat ouale ramase, iar rulourile rezultate se dau prin faina, apoi prin ou, dupa care prin susan. Se pun la prajit in ulei foarte incins la foc mic pina cind susanul capata o culoare auriu inchis.


  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Eu nu pregatesc drob doar de Paste,pregatesc si la Craciun sau Anul nou ,si chiar drob aperitiv cu diferite ocazii.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Retetele sunt super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Retete foarte bune, de retinut si aplicat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

    bune ideile!

  • Claudia

    Claudia (Bucatar) , 02 aprilie 2010

    Imi "inspira" reteta de Drob de pui cu ciuperci - poate fi facuta si cu alte ocazii, nu doar de Paste. As avea o sugestie pentru postatorii de retete: cand precizeaza ingredientele, sa dea cantitatile aprox. / exacte in grame, nu in ... recipiente. De exemplu: la drobul de pui se mentioneaza "1 cutie / 1 borcan de ciuperci". Am presupus ca e vorba de 350 - 420 g borcanul / cutia cu cantitatea aferenta de ciuperci, dar nu ar fi mai bine sa se precizeze cantitatea? La reteta de drob poate nu e asa important, dar in alte cazuri, o diferenta de cateva zeci de grame chiar conteaza ! Multumim!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Interesante si apetisante retetele ... pentru toate gusturile si preferintele...

  • Fara foto

    mihaela, 29 martie 2010

    Foarte, foarte interesante cele trei retete!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Si mie imi place articolul. Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Felicitari pentru acest articol,retetele sunt bine venite.Dragelor nu toata lumea este obligata sa manance miel,eu cred ca sunt destul de bune retetele,avand in vedere ca sunt: 1 porc,2 miel,3 pui.Avem de unde alege.Felicitari pentru articol.

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

    Mie chiar imi plac retetele tale, pentru ca nu ma prapadesc dupa carnea de miel. Drobul am sa-l fac pentru mine iar cotletele de miel pentru sotul meu. Multumim.

  • jsabrina

    jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Sunt de acord cu fetele.. Interesante retetele, delicioase, dar tinand cont ca vine Pastele ar fi fost mai utile retele cu miel !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Foarte interesante retetele tale !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Interesante retetele acestea... Cu siguranta am sa...fur ceva ( dar nu tot) din ele ! Silvia are dreptate...nu era rau sa fie mai multe retete cu carne de miel, pentru ca porc si pui mancam in restul anului....

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

    Interesante retetele,dar tinand cont ca este pastele,as fi vrut sa vad mai multe retete traditionale,cu carne de milel.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

    nu cred ca ma intereseaza aceste retete,nu au nimic de a face cu sarbatorile de paste.cred ca ar trebui sa reveniti asupra articolului cu mici completari sau alte retete(traditionale).consider articolul de nota 1.apropo nu aveti de gand sa schimbati retetele de craciun,mai sunt 9 luni pana atunci,cred ca ar trebui sa le schimbati cu altele pentru paste.