4 motive pentru marinarea puiului cu bere

Te-ai gandit vreodata sa folosesti bere pentru a marina carnea de pui? Ei bine,afla ca este chiar recomandat sa faci acest lucru:  puiul va fi mult mai fraged, mai suculent si mai aromat in acest mod.  Aceasta tehnica a fost inventata de Nick Anderer si este reteta speciala a restaurantului Marta din New York, acolo unde a fost pusa in practica pentru prima data.   Chef Nick Anderer spune ca intotdeauna i-a placut sa marineze puiul inainte de a-l frige si ca ideea aceasta i-a venit tocmai pentru ca la gratar se bea, de obicei, si bere.  

4 motive pentru marinarea puiului cu bere

Iata care sunt motivele pentru care Anderer ne recomanda sa folosim mereu aceasta tehnica:
1. Puiul se gateste mai repede si ramane suculent

Anderer ne recomanda sa taiem puiul, in loc sa il gatim intreg. In acest fel, timpul de gatire se diminueaza, iar aroma poate fi raspandita pe toata suprafata puiului. De asemenea, aceasta metoda impiedica puiul sa se usuce.

2. Acest mod de marinare confera puiului o aroma aparte

Saramura folosita de Anderer are doua ingrediente: bere si zahar, doua ingrediente care dau o aroma de caramel delicioasa carnii de pui. Pe de alta parte, cele doua ingrediente se completeaza reciproc, zaharul echilibrand amaraciunea berii, dupa cum spune si Anderer.

3. O bere scumpa nu va face ca puiul sa fie mai bun.

"Nuantele subtile se pierd atunci cand gatesti cu bere", spune Anderer. De aceea, el zice ca nu este neaparat sa folosim o bere scumpa, ci una care ne este pe plac.

4. Este exact ceea ce vrei sa mananci, chiar acum.

Puiul cu aroma de bere suculent si fraged este alegerea perfecta pentru o cina de toamna, in special daca ii urmezi sfatul lui Anderer si il servesti cu piure de cartofi sau cu sote de legume.

Sursa articol si sursa foto: www.epicurious.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise