5 greseli frecvente in pregatirea omletei

Omleta este una dintre cele mai simple retete, si cu siguranta, multi dintre noi au incercat-o cel putin o data. Mai mult decat atat, suntem siguri ca majoritatea dintre noi si-au facut debutul in bucatarie cu aceasta reteta clasica.  

5 greseli frecvente in pregatirea omletei

Ceea ce este grozav la omleta este ca fiecare persoana are propriul sau mod de a o pregati. Cu toate acestea, exista cateva greseli pe care multi dintre noi le fac atunci cand pregatesc omleta. Iata care sunt:

1. Nu amestecati ouale suficient

De multe ori, nu acordam atentia necesara amestecatului oualor si trecem rapid la urmatorul pas. Amestecatul este insa un pas foarte important, acesta ajutand la obtinerea unei omlete pufoase si moi. Daca amestecati prea putin, albusul si galbenusul nu se vor combina perfect, iar omleta nu va fi uniforma. De asemenea, amestecatul ajuta la incorporarea aerului in oua.

Sfat: Amesteca energic ouale pana cand galbenusul se sparge si se amesteca perfect cu albusul. Acest pas ar trebui sa dureze intre 30 si 40 secunde.

2. Amestecati prea devreme

Nu amestecati ouale decat in momentul in care urmeaza sa le puneti in tigaie. Dupa cum spuneam, amestecatul are doua functii - combina albusul si galbenusul si incorporeaza aer in oua. Daca ouale stau prea mult inainte de a fi transferate in tigaie, aerul se va pierde, iar omleta nu va mai fi pufoasa.

Sfat: Amesteca ouale chiar inainte de a le transfera in tigaie si vei avea o omleta pufoasa si buna!

3. Gatiti la foc mare

In timp ce multe mancaruri se pregatesc la foc mare, in cazul omletei este exact invers. Gatind-o la foc mare riscati sa o gatiti in exces sau chiar sa o ardeti.

Sfat: Rabdarea este cheia. Omleta trebuie pregatita la foc incet pentru a putea controla procesul de gatire foarte usor.

4. Folositi tigaia gresita

Daca gatiti doar 2 oua pentru micul dejun, nu are sens sa folositi o tigaie mare. Daca tigaia este mult prea mare, creste si riscul ca omleta sa fie gatita in exces sau chiar sa se arda. Pe de alta parte, nici sa gatiti o cantitate mare de oua intr-o tigaie mica nu este recomandat.

Sfat: Folositi tigai corespunzatoare pentru cantitatea de oua pe care o pregatiti. Daca nu aveti o tigaie mica, puteti folosi chiar si o cratita de dimensiuni reduse. Este de preferat sa folositi tigai antiaderente.

5. Lasati ouale pe foc prea mult

Daca lasati ouale pe foc prea mult timp veti avea o omleta fada si uscata, nicidecum pufoasa si fina.

Sfat: Ia tigaia de pe foc din momentul in care ouale sunt putin moi dar au consistenta ferma. Caldura din tigaie le va ajuta sa se gateasca perfect, chiar daca nu mai este flacara aprinsa.

.

Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise