5 ingrediente pe care sa le folosesti in loc de oua pentru prajiturile de post

In majoritatea retetelor de prajituri, ouale sunt nelipsite. Acestea dau consistenta aluatului si-l fac mai pufos.  Insa, exista cateva metode de a inlocui ouale, mai ales in perioadele de post sau daca doriti sa adoptati o dieta vegana.  

5 ingrediente pe care sa le folosesti in loc de oua pentru prajiturile de post

Iata cu ce ingrediente puteti inlocui cu succes ouale, cand vine vorba de pregatirea unor prajituri de post:

1. Banane

Pentru a inlocui un ou din compozitia aluatului pentru briose, prajituri sau clatite, aveti nevoie de 60 de grame de piure de banane, pe care-l puteti obtine foarte usor cu ajutorul unui blender.

2. Seminte de in

Semintele de in sunt excelente, deoarece au un procent ridicat de proteine vegetale si fibre. De asemenea, puteti obtine o faina de seminte de in, dandu-le printr-o rasnita.

O lingura de faina din seminte de in si trei linguri de apa reprezinta echivalentul unui ou, mai ales cand doriti sa faceti fursecuri cu cereale integrale, biscuiti dietetici sau aluat de clatite.

3. Tofu

Pentru ca este aproape lipsit de o aroma aparte, tofu poate fi folosit pentru a inlocui ouale fara a afecta in vreun felul gustul prajiturilor. Este recomandat ca inainte de a fi folosit, acesta sa fie dat prin blender. Pentru retetele de post, tineti minte ca 60 de grame de tofu reprezinta echivalentul unui ou.

Puteti inlocui ouale cu tofu in mai toate retele de aluat de prajituri, dar cel mai bine merge la negrese si blaturi de tort.

4. Iaurt de soia

Intocmai ca tofu, iaurtul de soia este perfect pentru a inlocui ouale, tocmai pentru ca nu are o aroma prea puternica. Cantitatea de iaurt de soia pe care s-o folositi in retele de post, pentru a inlocui un ou, este aceeasi ca la tofu: 60 de grame de iaurt de soia.

5. Mar ras

Marul ras este si el un excelent inlocuitor al oului, mai ales in retele de clatite de post, carora le si confera un gust placut. Pentru a inlocui un ou din compozitia aluatului pentru prajiturile de post, trebuie sa folositi 75 de grame de mar ras.

Descopera retete pentru prajituri delicioase de post

Sursa articol: freshlyvegetarian.com

Sursa foto: demos.ithemes.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise