5 metode foarte simple prin care sa-ti transformi friptura intr-una mai gustoasa

Atunci cand gratarul este pregatit cum trebuie, nu trebuie decat sa arunci carnea pe el si s-o lasi acolo timp de cateva minute, pentru a obtine o friptura delicioasa. Insa, trebuie sa recunosti si ca poate deveni plictisitor sa-ti pregatesti friptura asa tot timpul. Uneori mai trebuie sa experimentezi un pic ca sa-ti iei gusturile prin surprindere. De exemplu, ti-am dezvaluit deja secretele marinarii carnii de pui si de porc.  Ei bine, acum e timpul sa incerci si una dintre aceste metode foarte simple de a-ti transforma friptura intr-una mult mai gustoasa, asa cum poate doar la restaurantele de top se mai serveste.   

5 metode foarte simple prin care sa-ti transformi friptura intr-una mai gustoasa

1. Friptura cu sos de branza feta si rozmarin

Acest sos este usor de facut si ii ofera carnii o savoare deosebita.

Se ia branza feta si se amesteca bine cu o lingura de smantana, pana se obtine un sos omogen. Acesta se toarna peste friptura si se adauga rozmarin proaspat, taiat marunt.

2. Friptura cu sos de pesto si maioneza

Este intotdeauna o idee buna sa adaugi pesto peste friptura. Insa, pentru o versiune mai cremoasa, amesteca un pic de maioneza cu o lingura de pesto. Efectul "wow" este garantat!

3. Friptura cu unt de ardei iute

Amesteca o jumatate de lingura de pasta de ardei iute cu 3 linguri de unt. Dupa ce totul s-a omogenizat, baga amestecul la frigider si lasa-l sa se intareasca.

Cand friptura este gata, taie o bucatica din untul de ardei iute si las-o sa se topeasca pe bucata de carne.

4. Friptura cu cimbru si lamai la gratar

Ca sa nu se mai lipeasca de gratar, dar si pentru a prinde o aroma mai buna, pune carnea pe un pat de felii de lamaie si cimbru. Acest amestec va da o aroma mult mai fresh fripturii - binevenita, mai ales daca carnea este mai grasa.

5. Friptura cu sos de soia si ceapa verde la gratar

Se taie frunzele de la o legatura de ceapa verde si se amesteca cu sos de soia. Apoi, se lasa pe gratar pana se perpelesc bine si apoi se presara peste friptura, oferindu-i un gust mai dulce-sarat foarte placut.

Sursa articol si foto: delish.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise