5 modalitati de a neutraliza gustul prea iute al preparatelor

Ai exagerat putin (mai mult) cu condimentele, iar preparatul tau este mult prea iute? Cu siguranta, este o situatie cu care majoritatea dintre noi s-au confruntat cel putin o data. Si pentru ca cel mai tare ne displace risipa in bucatarie, ne-am gandit sa va impartasim si voua cateva secretele cu ajutorul carora sa salvati mancarea prea iute. Este posibil ca pe unele dintre acestea sa le cunoasteti, iar daca mai sunt si altele pe care le-ati incercat, iar noi le-am omis, asteptam sa le impartasiti cu noi.

5 modalitati de a neutraliza gustul prea iute al preparatelor
Asadar, iata cum poti sa ameliorezi gustul iute dintr-un preparat:

1. Adauga acid

In functie de tipul preparatului pe care l-ai condimentat prea mult, poti folosi acid pentru a reduce efectul iute. Poti adauga suc de citrice (in general, cele mai potrivite sunt cele de lamaie si lime), otet, ananas taiat bucatele sau suc/sos de rosii.

2. Adauga legume

Adauga felii de morcovi sau de cartofi pentru a neutraliza gustul iute din preparat. Zaharul pe care il contine si textura poroasa ajuta la diminuarea iutelii din preparate.

3. Foloseste fructe oleaginoase

Poate parea ciudat, insa adaugarea de nuci, arahide sau chiar unt de arahide in preparatul pe care vreti sa il "reparati", poate fi chiar raspunsul la intrebarea voastra.

4. Adauga dulce

Zaharul poate combate iuteala dintr-un preparat; incercati sa adaugati o lingurita de zahar granulat, o lingura de miere sau chiar o cantitate mica de ketchup si veti observa diferenta.

5. Foloseste bulion

Daca preparatul in cauza este un sos sau daca are o textura ce poate fi subtiata, foloseste o lingura mare de bulion sau un alt lichid necondimentat. Subtierea compozitiei va duce la difuzarea gustului iute.

6. Foloseste lactate

Lactatele diminueaza gustul iute al mancarurilor; este indicat sa adaugati o lingura de lapte, iaurt, smantana, lapte de cocos si/sau alte produse lactate, precum parmezan pentru a echilibra gusturile.

Sursa articol: www.foodbeast.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise