5 pasi pentru o supa delicioasa

Supele sunt printre cele mai simple, rapide si sanatoase preparate pe care le putem pregati. Cu toate ca retetele nu sunt deloc complicate in cele mai multe cazuri, uneori rezultatul nu este cel asteptat.    Tocmai de aceea, astazi vom vorbi despre pasii pe care trebuie sa ii urmam atunci cand pregatim supa. Mai mult, nu este necesar sa avem o reteta anume, caci ne putem ghida foarte usor dupa principiile de baza ale pregatirii supelor si alimentele pe care le avem la indemana.  

5 pasi pentru o supa delicioasa

Iata care sunt cei 5 pasi simpli ce trebuie respectati pentru cea mai buna supa:
1. Incepe cu aromele

Dupa preferinte, poti folosi ceapa si/sau usturoi. Este indicat sa le adaugi inca de la inceputul procesului de gatire, astfel incat ele sa aiba timp sa isi lase toate aromele in supa. Cantitatea nu trebuie sa fie mare; poti folosi o ceapa mica si cativa catei de usturoi. Nu trebuie decat sa ii calesti putin, cat sa-si elibereze aromele. Puteti adauga si morcovi sau telina, in functie de ce aveti la indemana. Acest mix de arome va crea o baza delicioasa pentru supa ta.

2. Adauga alte legume sau carnea

Urmatorul pas este sa adaugati legumele si/ sau carnea. Totul tine de preferintele voastre! Cheia aici este ca toate legumele ar trebui sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune, pentru a se putea gati in acelasi timp. Este indicat sa nu adaugati la acest pas legume precum brocoli sau spanac ( le puteti adauga la sfarsit).
Daca adaugi carne, ai grija sa o tai in bucatele mici (daca este posibil), astfel incat sa le poti baga fara probleme in gura. Este de preferat sa evitam folosirea tipurilor de carne ce au un timp indelungat de pregatire, precum umarul de porc. De asemenea, trebuie sa evitam sa folosim bacon, prosciutto sau pepperoni la acest pas.

3. Adauga lichidul

Pentru partea lichida a supei se adauga apa intr-o oala in care am pus anterior legumele si carnea, cat apa sa treaca de acestea. Dupa preferinte, poti adauga si bulion, pentru un plus de savoare si un aspect special.

4. Fierbeti supa

Acest pas este foarte important pentru obtinerea unui rezultat pe masura asteptarilor. Este recomandat sa nu fierbem supa la foc mare, caci astfel riscam ca legumele sa nu fie gatite egal. Gatitul la foc mic permite, de asemenea, aromelor sa se intensifice si sa se combine. Este indicat ca inainte de a opri focul, sa verificam daca legumele sunt fierte.

5. Adauga verdeata

Mai ai putin pana la final! :-) Acum nu mai trebuie decat sa gusti supa si sa o asezonezi dupa propriile preferinte. Acum este momentul in care poti adauga verdeata sau alte condimente.

Dupa cum va spuneam, acestea sunt pricipiile de baza ale prepararii unei supe, ceea ce inseamna ca sunteti liberi sa modificati, sa adaugati sau sa scoateti ingrediente, dupa bunul vostru plac, nu aveti cum sa gresiti. :-)

Sursa articol: www.eatingwell.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise