5 sfaturi pentru curatenia de primavara in camara ta

Din ce in ce mai multe lucruri incep sa ne distraga de la treburile casnice. Soarele incepe incet-incet sa-si arate razele si cu el odata vine si caldura. Parca nu mai avem chef de munca, ci doar de plimbari lungi prin pietele pline cu verdeturi si legume de sezon. Nu-i asa ca si in momentul acesta iti inchipui ca iti cumperi alimente proaspete si delicioase din piata de langa casa ta? Te intelegem. Trecem exact prin aceleasi stari. Totusi, inainte de a ne umple sacosele cu fructe, legume, zarzavaturi si tot soiul de condimente si nuci minunate, trebuie sa ne indreptam atentia spre iubita noastra camara.   

5 sfaturi pentru curatenia de primavara in camara ta

Ce avem in plan weekendul acesta? Sa incepem curatenia de primavara cu unul dintre locurile cele mai importante din casa: camara. Iata cateva sfaturi pentru a o curata si organiza rapid si eficient!
1. Organizeaza totul pe categorii. E cam stresant sa cauti piperul rosu printre atatea plicuri cu zahar vanilinat, esente, condimente si cate si mai cate, nu-i asa? Restabileste ordinea in camara ta si aranjeaza totul in functie de categorie. Aromele dulci la arome dulci, condimente la condimente, faini la faini, cereale la cereale si asa mai departe. Te-ai prins cum sta treaba.
2. Aranjeaza alimentele in functie de importanta lor. Sarea este cea pe care o folosesti cel mai des? Atunci pune-o pe raftul din fata, astfel incat sa fie cat mai usor de gasit atunci cand doresti sa o utilizezi. Gandeste-te care sunt produsele pe care le folosesti cel mai rar si asaza-le pe raftul de sus sau pe cel de jos, cat mai in spate.
3. Achizitioneaza recipiente ermetice. Cu ajutorul lor vei pastra produsele proaspete mai mult timp. Poti depozita in ele orezul, pastele sau chiar diferite tipuri de faina. Opteaza pentru unele transparente, astfel incat sa poti observa ingredientul din interior fara sa mai fie nevoie sa deschizi recipientul.
4. Eticheteaza! Obisnuiesti sa cumperi condimente in cantitati mari, pungi intregi de orez sau diferite tipuri de faina pe care le pastrezi in recipiente? Iti place ca rafturile tale sa fie pline cu borcane in care pastrezi tot soiul de gemuri, dulceturi si salate? Fa etichete si lipeste-le pe borcane si pe recipientele pe care le folosesti! Astfel, nu-ti vei mai pune o multime de intrebari de fiecare data cand intri in camara si vei gasi din prima ce ai nevoie.
5. Arunca tot ce este expirat. Stim ca poate data de expirare trecuta pe ambalaje nu este intotdeauna cel mai bun reper pentru a afla cat timp mai poate fi folosit un anumit produs, insa noi iti recomandam sa scapi de alimentele expirate. Aici poti citi mai multe despre depozitarea corecta a condimentelor, iar aici afli ce alimente nu trebuie sa lipseasca din camara ta. In plus, stim si 10 alimente pe care le poti muta din frigider in camara.
Speram sa-ti fie de ajutor sfaturile noastre! Tu ce trucuri utile mai cunosti? :)

sursa articol si sursa foto: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise