5 trucuri care fac mancarea din avion sa para mai gustoasa

Nu este un secret pentru nimeni: mancarea din avion nu este foarte buna la gust. Acest lucru nu are insa de a face cu calitatea preparatelor sau cu indemanarea bucatarului, ci mai degraba cu altitudinea. In momentul in care altitudinea se mareste, perceptia noastra asupra gusturilor dulce si sarat scade cu aproximativ 30%. Asadar, ati fi surprinsi sa constatati ca acelasi tip de mancare are un gust diferit cand este consumat la sol si un alt gust fata de momentul in care il consumam la inaltime.  

5 trucuri care fac mancarea din avion sa para mai gustoasa

Cu toate acestea, exista cateva mici sfaturi ce pot face mancarea servita in avion mai gustoasa:

1. Consuma ingrediente bogate in "umami"

Umami este considerat a fi al cincilea gust, pe langa dulce, sarat, acru si amar. Umami se refera la acea savoare care face un preparat sa fie irezistibil. Studiile au aratat ca este mult mai usor sa identificam gusturile amar, acru si umami in aer decat putem identifica gustul dulce si sarat. Iata cateva alimente pe care este indicat sa le consumam: rosii, cartofi, sos de soia, alge,parmezan si morcovi.
2. Alege preparate suculente

Mancarea din avion este pregatita si congelata, fiind reincalzita in avion, inainte de a fi servita. Toate aceste procese duc la uscarea mancarii, de aceea este indicat sa optam pentru preparate mai suculente.
3. Puneti castile cand mananci

Potrivit studiilor, sunetul pe care il face avionul ingreuneaza si mai mult indentificarea gusturilor dulce si sarat. De aceea, se recomanda sa va destindeti cu muzica cand luati masa in avion. De asemenea, s-a aratat ca sunetul produs de avion ne altereaza si senzatia pe care o avem atunci cand mancam ceva crocant.
4. Alege mancarurile picante

In anul 2010, in urma unui studiu realizat de catre compania aeriana de origine germana Lufthansa, s-a dovedit ca aromele picante nu au de suferit din cauza altitudinii inalte. Asadar, este indicat ca urmatoarea data cand mai comandam ceva de mancare in avion, sa alegem ceva picant.
5. Opteaza pentru preparate la gratar

Preparatele la gratar sunt printre cele mai intelepte alegeri din meniu in momentul in care va aflat in avion, acest lucru datorandu-se faptului ca preparatele pot fi pregatite inainte si reincalzite cu un minimum de degradarea a calitatii. In plus, acestea sunt condimentate, ceea ce inseamna ca vor avea gust chiar si la inaltime.
Sursa articol: www.foodbeast.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise