5 trucuri pentru a mentine alimentele proaspete

Te enerveaza faptul ca fructele se strica la cateva zile dupa ce le cumperi? Vrei sa gasesti o metoda miraculoasa prin care rosiile sa reziste mai mult in frigider? Internetul este plin de astfel de sfaturi, dar cum le separi pe cele verificate de asa zisele mituri din bucatarie? Noi va facem treaba mai simpla si v-am pregatit 5 recomandari testate si aprobate de blogeri, oameni de stiinta si bucatari.  

5 trucuri pentru a mentine alimentele proaspete

Daca infasuram varful unei maini de banane intr-o folie de plastic, acestea vor rezista mai mult. Prin varf, bananele elibereaza gaz etilen natural, iar daca il acoperim pe acesta, vom preveni ca o parte din gaz sa ajunga la restul bananelor. Pentru o eficienta sporita, separati bananele si infasurati-le pe fiecare.

Gateste legumele de indata ce le cumperi, pentru a preveni irosirea mancarii. Poti prepara si pune la frigider o portie de legume timp de cateva zile. Dupa aceea, le poti incalzi la temperatura camerei si serveste-le alaturi de o vinegreta pentru salata sau intr-o omleta consistenta.

Cartofii nu vor incolti daca vor fi tinuti in preajma unui mar. Cei de la “America’s Test Kitchen” au depozitat doi saci de cartofi, dintre care unul continea si un mar, intr-un loc intunecat. Dupa trei saptamani, un cartof din sacul fara mar a incoltit, iar dupa cinci saptamani, au incoltit cu totii. De cealalta parte, in sacul cu un mar nu au existat probleme decat dupa opt saptamani!

Pentru a mentine proaspete capsunile sau fructele de padure, nu trebuie decat sa le trecem printr-o baie diluata de otet (o parte otet, trei parti apa). Astfel, le vom prelungi durata de viata pentru zile sau chiar saptamani intregi. Otetul este un dezinfectant natural si un ucigas al mucegaiului. Asigurati-va ca uscati bine fructele dupa acest procedeu si depozitati-le intr-un compartiment prevazut cu prosoape de hartie.

Daca tinem rosiile cu frunzulita in jos, le putem mentine proaspete timp de o saptamana in afara frigiderului. Frigiderul usuca rosiile si le face sa-si piarda aroma. Unii spun ca acest lucru se datoreaza faptului ca frunzulita este un punct de iesire pentru hidratare si un punct de intrare pentru mucegai si bacterii.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise