6 legume si fructe pe care ar trebui sa le incluzi in alimentatie

Fructele si legumele sunt sanatoase si gustoase si tocmai de aceea ocupa un loc important in alimentatia majoritatii dintre noi. Cu toate acestea, nu sunt putini cei care le consuma in mod gresit, aruncand parti sanatoase ale acestora la gunoi.  

6 legume si fructe pe care ar trebui sa le incluzi in alimentatie

Coaja, frunzele sau chiar semintele anumitor fructe si legume sunt surse importante de vitamine, pe care le putem consuma fara nici un fel de problema.

Iata care sunt 6 dintre aceste legume si fructe:

1. Seminte de pepene galben

Aceste seminte sunt bogate in proteine, fibre, vitamina E si magneziu si pot fi coapte si servite cu putin ulei de masline pe post de gustare.

2. Coaja de ceapa

Coaja de ceapa este bogata in quercetina, un compus care poate ajuta la reducerea presiunii sanguine si la mentinerea unui sistem uminitar sanatos. Coaja de ceapa se poate adauga in tocane si supe pentru a da o aroma intensa si se scoate inainte de servire.

3. Coaja de pepene rosu

Coaja de pepene rosu contine citrulina, un compus ce poate ajuta la mentinerea sanatatii fluxului sanguin. Se adauga in blender impreuna cu miezul de pepene, capsuni si suc de portocale pentru a obtine un smoothie delicios.

4. Frunze de broccoli

Frunzele de broccoli sunt o sursa importanta de vitamina A, vitamina C si calciu. Se pot pregati alaturi de broccoli, in tigaie.

5. Capetele telinei

Aceasta parte a telinei este foarte aromata si contine o cantitate mare de magneziu (ce ajuta la construirea muchilor), calciu (ce ajuta la intarirea oaselor) si vitamina C. Le putem folosi in supe de legume sau de pui.

6. Coaja de portocale

Au un miros deosebit si contin multe fibre, ce ajuta sistemul digestiv, si o cantitate mare de vitamina C, ce intareste sistemul imunitar. Coaja de portocale poate fi rasa si adaugata peste peste sau pui.

Sursa articol: www.menshealth.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise