6 sfaturi pentru a folosi mierea in bucatarie

Mierea este folosita in bucatarie de mii de ani, datorita savorii aparte pe care o ofera preparatelor si bauturilor, insa si datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Mierea este folosita ca ingredient in moduri variate, de la indulcirea banalului ceai la pregatirea prajiturilor si a bauturilor alcoolice.   

6 sfaturi pentru a folosi mierea in bucatarie

Iata cateva lucruri pe care este bine sa le stii inainte de a gati cu miere:

1. Este foarte simplu sa inlocuiesti zaharul cu miere atunci cand gatesti. Tine minte insa: mierea este aproximativ de doua ori mai dulce decat zaharul, asa ca este indicat sa adaugi o cantitate de miere mai mica de miere cu cel putin o treime decat cea de zahar. De asemenea, trebuie sa iei in considerare ca mierea contine pana la 18% apa, ceea ce inseamna ca trebuie sa reduci cantitatea de lichid din reteta cu aproximativ o cincime.

2. Cand pregatesti dulciuri, este recomandat sa reduci temperatura cuptorului cu aproximativ 15 grade Celsius.

3. Pentru a indeparta mai usor mierea de pe recipiente, unge marginile recipientelor cu putin ulei vegetal.

4. Mierea are capacitatea de a absorbi si retine umezeala, ceea ce o face foarte potrivita pentru deserturile de patiserie pe care le dorim moi si proaspete mai mult timp.

5. Mierea este perfecta pentru pregatirea sosurilor pentru salate, caci le ofera consistenta si gust dulceag.

6. Daca reteta nu solicita lapte acru sau smanatana, unii bucatari prefera sa adauge putin bicarbonat de sodiu in prajituri, pentru a preveni rumenirea lor excesiva, cauzata de miere.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise