6 sfaturi pentru a gati dovleceii

Sursa importanta de nutrienti si foarte gustosi, dovleceii sunt printre vedetele acestui sezon. Pot fi folositi intr-o multime de variante, de la aperitive, la feluri principale si chiar la deserturi. Exista insa cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa gatiti dovlecei:  

6 sfaturi pentru a gati dovleceii

1. Cu cat dovleceii sunt mai mari, cu atat au un continut mai mare de apa. Unii bucatari recomanda sa lasam dovleceii la uscat inainte de a-i pregati, sa ii taiem in felii si sa ii aranjam in vasul de gatit. Se presara deasupra sare si se lasa la uscat 20-30 minute.

2. Din cauza continutului ridicat de apa, este recomandat sa gatim dovleceii cat mai rapid si cu un minimum de lichid adaugat.

3. Dovleceii sunt o sursa importanta de vitamina A si C si sunt saraci in calorii, ceea ce ii face potriviti pentru orice dieta.

4. Nu este nevoie sa decojiti sau sa scoateti samburii dovleceilor. Mai mult, dovleceii tineri pot fi mancati cruzi in salate. Doar coada tulpinii trebuie inlaturata inainte de a gati dovleceii.

5. Dovleceii gatiti in exces se inmoaie si se transforma intr-un fel de piure. Nu va panicati insa: puteti sa ii folositi astfel in pregatirea supelor.

6. Nu cumparati o cantitate mare de dovlecei, caci se strica repede. Daca nu intentionati sa ii folositi prea curand, depozitati-i in frigider, intr-o punga bine inchisa si fara a-i spala inainte.

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise