7 sfaturi pentru a pregati cea mai buna dulceata

  Noi nu putem rezista in fata unui borcan de dulceata delicios, fie ca o savuram cu unt pe paine, in diferite prajituri sau chiar simpla. Si pentru ca stim sigur ca mai sunt si altii ca noi, ne-am gandit sa povestim astazi despre cum se prepara cea mai gustoasa dulceata.

7 sfaturi pentru a pregati cea mai buna dulceata

Daca sunteti incepatori in ale bucatariei, nu va ingrijorati, dulceata se face foarte simplu, daca tinteti cont de cateva sfaturi:

1. Intelege cum sta treaba cu pectina

Pectina este o fibra care capata compozitia unei gelatine atunci cand intra in contact cu apa fiarta. Exista in toate fructele si legumele, insa intr-o cantitate mai mica sau mai mare. Fructele cu un continut ridicat de pectina, precum afinele, merele si merisoarele nu au nevoie de adaos de pectina. Atunci cand pregatesti dulceata din fructe cu un nivel scazut de pectina, nu este nici o problema in a folosi pectina din comert.

2. Foloseste un termometru

Atunci cand pregatesti dulceata cu o cantitate clasica de zahar, temperatura trebuie sa fie de 105 grade Celsius. Aceasta este temperatura la care zaharul se transforma in gel si se amesteca cu pectina.

3. Verifica-i consistenta

Amesteca dulceata cu ajutorul unei spatule. Ridica spatula deasupra oalei in care fierbe compozitia: daca dulceata curge usor si este lichida, inseamna ca nu este gata. Daca dulceata formeaza picaturi care se desprind greoi de spatula, inseamna ca este gata sau aproape gata.

4. Testul cu congelatorul

In momentul in care va apucati de fiert fructele, puneti in congelator doua sau trei farfurii sau boluri mici. Cad va apropiati de final, scoateti unul dintre recipiente si puneti in el putina dulceata. Dati la congelator pentru doua sau trei minute. Dupa acest timp, scoateti vasul din congelator si verificati cu degetul consistenta dulcetei: daca s-a format o crusta deasupra sa, inseamna ca este gata. Daca este inca lichida si degetul va patrunde fara probleme in ea, inseamna ca mai trebuie lasata la fiert.

5. Priveste si asculta

Poate parea ciudat, insa dulceata chiar iti spune singura cand este gata. Sunetele pe care compozitia le scoate sunt diferite in fiecare etapa a fierberii. Spre finalul procesului, compozitia "sfaraie", se aduna de pe margini, spuma dispare, iar bulele din compozitie sunt din ce in ce mai "violente".

6. Foloseste pectina cu nivel scazut de zahar sau fara zahar

Unul dintre motivele pentru care dulceata este mult prea lichida este ca oamenii se sperie de cantitatea mare de zahar pe care trebuie sa o adauge si decid sa o reduca. Cel mai indicat este sa folositi pectina fara zahar, pentru a limita consumul de zahar si a avea si o dulceata reusita.

7. Da-i timp

Poate dura chiar si o saptamana pentru ca dulceata sa se inchege corespunzator. Asadar, nu declara esecul la 10 minute dupa ce ai terminat de fiert compozitia. Ai rabdare, iar rezultatul va fi cel asteptat!

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise