8 greseli pe care sa le eviti cand pregatesti pancakes

  Clatitele americane sunt unul dintre cele mai simple si la indemana deserturi, de care nu avem cum sa ne saturam. Si chiar daca reteta in sine nu este deloc complicata, exista cateva greseli pe care multi dintre noi le facem.   

8 greseli pe care sa le eviti cand pregatesti pancakes

Haideti sa aflam care sunt acestea si cum le putem evita:

1. Foloseste ingrediente de calitate

Pentru a obtine cele mai bune si pufoase pancakes trebuie sa folositi produse de calitate. Asadar, nu va zgarciti la cumpararea unui nou praf de copt daca cel vechi a stat mai mult de 6 luni in camara. De asemenea, este recomandat sa folositi lapte batut pentru compozitie. Daca nu aveti lapte batut, puteti folosi lapte simplu in care adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.

2. Nu amesteca aluatul prea mult

Aceasta este o greseala pe care multe persoane o fac: amesteca aluatul pana cand nu mai exista "bulgarasi" in el. Insa aluatul trebuie amestecat doar cat ingredientele umede sa se amestece cu cele uscate, caci altfel vei obtine niste clatite gumate.

3. Nu face aluatul cu mult timp inainte

Nu poti face aluatul cu o noapte inainte si nici macar cu o ora inainte! Cu cat aluatul este mai proaspat, cu atat clatitele vor fi mai gustoase si pufoase. Explicatia este simpla: cu cat agentul de afanare sta mai mult in contact cu ingredientele lichide, cu atat mai mult isi va pierde din proprietati.

4. Alege tigaia potrivita

Tigaia potrivita nu trebuie sa fie prea subtire, caci risti sa arzi clatitele, si nici sa nu aiba marginile foarte inalte, pentru a nu impiedica intorsul lor.

5. Nu folosi unt

Chiar daca ne place foarte mult untul, acesta nu este recomandat pentru a coace clatitele, pentru ca se arde foarte usor. Daca totusi doriti sa folositi unt, puteti folosi untul clarifiat. De asemenea, se recomanda folosirea uleiurilor vegetale.

6. Nu adauga multe ingrediente extra

Fructe de padure, ciocolata, banane - pe toate le-am vrea in clatitele noastre, insa trebuie sa stii ca atat ciocolata, cat si fructele de padure se vor arde inainte ca aluatul sa inceapa sa se coaca. De aceea, este recomandat sa adaugi aceste ingrediente dupa ce ai pus aluatul in tigaie si i-ai lasat un mic ragaz pentru a se coace.

7. Nu intoarce clatita prea devreme

Clatita nu trebuie intoarsa atunci cand se formeaza mici bule pe suprafata sa, ci atunci cand aceste bule se sparg transformandu-se in gauri.

8. Foloseste o spatula pentru a intoarce clatita

Cea mai sigura modalitate de a intoarce clatitele este folosirea unei spatule; introdu spatula sub clatita si impinge-o cam pana la jumatatea sa, apoi intoarce-o si lasa-o sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Sursa articol: www.bonappetit.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise