Alerta sanitara: E.Coli in carne, pasta de mici si lapte din mai multe restaurante si magazine din tara

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) au realizat controale care au vizat mai multi agenti economici din tara si au descoperit ca fiind contaminate cu bacterii Escherichia Coli (E.Coli) 14 probe din carne de oaie, vita, pasta de mici sau lapte puse la vanzare in restaurante si magazine din tara.   Controalele ANSVSA s-au desfasurat in perioada 8 august - 2 septembrie si au vizat determinarea prezentei Escherichia Coli in produsele alimentare.  

Alerta sanitara: E.Coli in carne, pasta de mici si lapte din mai multe restaurante si magazine din tara

Au fost prelevate si analizate 171 probe, din carne (mici, carcasa bovine, carcasa ovine, carne tocata vita, carne tocata amestec, pulpa vita, hamburger vita, vrabioara vita refrigerata, pastrama oaie afumata, pulpa manzat, carnati amestec, pastrama oaie, carne tocata amestec vita porc) si lactate (lapte crud vaca, branza telemea oaie, cascaval, cas ovine, branza proaspata, iaurt), arata comunicatul ANSVSA.
De asemenea, inspectorii spun ca au recoltat probe din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte.
S-au descoperit in total prezenta bacteriei Escherichia Coli verotoxigena la 14 probe prelevate din carcase de oaie si vita, carne tocata de vita, carnati amestec, telemea de oaie sau lapte vandute in judetele Valcea, Tulcea, Suceava, Sibiu, Caras Severin, Bistrita Nasaud, Olt si Prahova.
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai se desfasoara pana pe data de 31 decembrie 2016 si presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud, arata oficialii ANSVSA.

Sursa foto: brst.ro

Sursa articol: digi24.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise