Care este si cat costa cea mai scumpa carne din Europa

Alexandre Polmard este singurul macelar care ofera carnea de vita Blonde Aquitaine, despre care se spune ca ar fi cea mai scumpa si rafinata din lume.   Aceasta se obtine printr-un proces denumit "hibernare". Familia Polmard a inventat acest proces in 1990, sufland peste carne aer rece cu o viteza de 120 de km pe ora, la -43 de grade Celsius. Prin "hibernare" carnea poate fi pastrata perioade lungi de vreme. O astfel de friptura poate ajunge sa coste chiar si 3000 de euro.   

Care este si cat costa cea mai scumpa carne din Europa

Business-ul familiei Polmard a fost infiintat in 1846, iar pana in prezent a trecut prin sase generatii.
Rasa de vite de la care provine cea mai scumpa carne din lume se numeste Blonde Aquitaine si se afla intr-o competitie (pe care multi spun ca ar fi castigat-o deja) cu mai cunoscutele rase Black Angus si Kobe.
In afara de procesul de "hibernare", carnea de la vitele Blonde Aquitaine este speciala datorita si conditiilor in care sunt crescute, unice in lume.

Animalele beneficeaza de extrem de mult spatiu, pasuni si paduri din apropierea micului oras Saint Mihiel, din Franta, prin care se pot plimba de buna voie si in care au amenajate adaposturi pentru zilele ploioase sau friguroase.

Familia Polmard a investit 1 milion de euro numai in abatorul de la ferma. Insa, in ciuda pretului ridicat, la macelaria Polmard din centrul Parisului este mai tot timpul aglomeratie. Clientii fac rezervari cu luni inainte, pentru a putea cumpara cea mai scumpa carne din lume.
Carnea de la vitele Blonde Aquitaine poate fi maturata chiar si timp de 15 ani, iar pretul creste in functie de vechime, intocmai ca la vinurile de lux.

Sursa foto si articol: edition.cnn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise