Care sunt cele 5 greseli pe care le faci atunci cand gatesti carnea pe aragaz

Fripturile bune pot fi facute si la tigaie, pe aragaz. Insa, trebuie neaparat sa tii cont de cateva reguli pentru a evita greselile ce pot transforma friptura intr-un dezastru.  Iata cele mai raspandite 5 greseli atunci cand carnea este gatita la tigaie, pe aragaz:  

Care sunt cele 5 greseli pe care le faci atunci cand gatesti carnea pe aragaz

1. Nu ai sufiecienta rabdare si pui carnea prea repede in tigaie

Daca tigaia nu e suficient de bine incinsa, carnea se va lipi. Nu degeaba bucatarii profesionisti prepara carnea pe plite foarte incinse.

Iata cum trebuie sa procedezi: pune putin ulei in tigaie si pune carnea abia cand incepe sa sfaraie bine.

2. Intorci carnea prea repede

Si aici trebuie sa ai rabdare. Pentru a obtine o crusta gustoasa, trebuie sa lasi carnea sa stea suficient timp la o temperatura constanta.

Se recomanda sa intorci carnea o singura data, atunci cand prinde o crusta aurie si se desprinde usor de tigaie.

3. Nu lasi carnea sa se gateasca

Exista unii bucatari care nu au stare si apasa carnea cu paleta, o intorc pe toate partile, mai au un pic si o si arunca in aer ca pe o clatita. Este complet inutil.

Pentru a se gati uniform, carnea trebuie sa stea linistita in tigaie. Sfatul bucatarilor profesionisti este sa intorci o singura data carnea si sa-i dai timp sa se patrunda.

4. Temperatura de gatire e prea mica

Carnea nu se gateste in tigaie la temperaturi mici. Nu mai face aceasta greseala! Focul trebuie dat la maxim, pentru a incinge cat mai tare tgaia. Este singura metoda prin care poti obtine o friptura suculenta.

5. Nu lasi friptura sa se odihneasca

Ca sa te bucuri de o friptura perfecta, este foarte important sa o lasi sa se odihneasca pe o farfurie timp de 10 minute dupa ce ai luat-o din tigaie.

In acest timp, sucurile naturale se elibereaza uniform in toata friptura. De asemenea, abia dupa aceste 10 minute este indicat sa tai friptura.

Sursa foto: recipegirl.com

Sursa articol: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise