Loboda este o alta planta care, in aceasta perioada, se gaseste din plin pe tarabele din toate pietele. De aceea, ar trebui sa profitati la maxim de aceasta, mai ales ca este bogata in glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Un alt aspect interesant este ca o portie de loboda contine de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia. Datorita acestor substante benefice, loboda are actiune depurativa, diuretica, remineralizanta, calmanta si vitaminizanta. Asadar, iata ce puteti gati cu loboda:
1. Zama de loboda rosie cu orez
2. Placinta cu urda si loboda rosie
3. Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie
4. Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou
5. Ciorba de loboda cu dovlecel
7. Ciorba de loboda rosie si spanac
8. Ciorba de loboda rosie cu paparaie
10. Bors de loboda cu ceapa verde si orez
Sursa foto: jurnaldeoas.ro
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii