Cele 5 greseli pe care le faci cand gatesti carnea de pui

Carnea de pui este unul dintre alimentele cel mai des gatite acasa. Statisticile arata ca un roman consuma aproape 58 kg de carne pe an, din care 18,5 kg sunt carne de pui.  De asemenea, este considerata o carne sanatoasa si este si foarte usor de preparat, mai ales ca se combina perfect cu multe alte alimente si condimente. Insa, exista o serie de greseli pe care cei mai multi dintre noi le facem atunci cand gatim carnea de pui, aceasta devenind fie nesanatoasa, fie fada.  Iata care sunt cele 5 greseli pe care trebuie sa le evitati atunci cand gatiti carnea de pui:  

Cele 5 greseli pe care le faci cand gatesti carnea de pui

Lasati carnea la temperatura camerei
Bacteria Salmonella se dezvolta la caldura si va poate imbolnavi destul de grav. De aceea se recomanda sa nu scoateti carnea de pui din congelator si sa o lasati la temperatura camerei ca sa se dezghete. O metoda mai lenta, dar mai sanatoasa este sa o puneti la dezghetat in frigider.

De asemenea, imediat dupa decongelare se recomanda gatirea puiului.

Spalati carnea de pui
Prin spalarea carnii de pui puteti imprasita bacteriile care se formeaza pe ea in toate bucataria. Cititi mai multe despre acest lucru aici.

Gatiti puiul la temperatura incorecta

Veti stii cu siguranta ca friptura de pui este facuta atunci cand termometrul pentru carne va indica 73-74 de grade in interiorul carnii.

Peste aceasta temperatura, carnea de pui va incepe sa se usuce si isi va pierde din suculenta.

Folositi ulei de masline atunci cand prajiti carnea de pui
Uleiul de masline este gustos si sanatos, dar nu este indicat sa-l folositi atunci cand vreti sa prajiti carne de pui. Fiecare ulei are un punct de ardere, iar uleiul de masline are un punct de ardere destul de mic.

Asta inseamna ca daca folositi ulei de masline cand prajiti carnea de pui, uleiul se va arde inainte ca puiul sa se faca cum trebuie. Indicat este sa folositi uleiuri cu puncte mai mari de ardere: ulei de palmier sau de floarea soarelui.

Alegeti carnea de pui dezosata si fara piele

Carnea de pui cu oase si cu piele nu doar ca este mai ieftina, dar este si mai gustoasa si mai bogata in substante nutritive, atunci cand este gatita. Este un lucru dovedit ca fripturile din carne de pui cu oase si piele sunt mult mai gustoase decat cele fara. In plus, puteti foarte bine sa inlaturati pielea si oasele dupa ce ati gatit carnea.

Sursa articol: delish.com

Sursa foto: nutritionanalyser.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise