Cele mai gustoase paste se fac acasa

Cine nu iubeste pastele? Bineinteles ca este o intrebare retorica, toata lumea o face. Indiferent daca le servim cu sos alb sau rosu, cu carne, legume sau alte combinatii ispititoare, acasa sau in oras, pastele au un loc privilegiat in meniul si in sufletul oricarui iubitor de mancare buna. Dar v-ati gandit vreodata sa preparati chiar voi acasa pastele? Acestea sunt mult mai gustoase si mai sanatoase, si, in plus, nici nu sunt chiar atat de greu de facut daca tinem cont de cateva aspecte importante.  

Cele mai gustoase paste se fac acasa

  1. Totul depinde de aluat. Daca aluatul este bine framantat, va fi moale si vei putea lucra mult mai bine cu el. Cand aluatul este neted si suplu va trece mult mai bine prin masina si nici nu va mai fi nevoie sa adaugati faina suplimentara.

  2. Framantarea este esentiala. Aluatul trebuie framantat cateva minute bune, iar pentru a verifica daca este pregatit, il poti rupe in doua: daca exista cocoloase in aluat sau daca este sfaramicios, acesta nu este inca gata. Aluatul final trebuie sa fie neted si elastic.

  3. Aluatul nu trebuie lasat sa se usuce. Dupa ce termini aluatul, imparte-l in mai multe bilute care trebuie acoperite pentru a nu se usca. Le poti acoperi fie cu un prosop de bucatarie, fie cu folie de plastic.

  4. Trebuie sa fii rapid. Atunci cand faci paste, un element cheie al reusitei este rapiditatea. Cu cat dureaza mai mult sa le faci, cu atat restul de aluat se va intari mai tare. Iar cu un aluat tare este foarte greu sa lucrezi.

  5. Daca aluatul tau nu se uneste intr-o bila compacta, poti trisa cu putin ulei de masline, lapte sau chiar ou. Sunt multi (chiar si Jamie Oliver) cei care apeleaza la acest truc pentru obtinerea unui aluat omogen.
Sursa articol: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise