Cele mai interesante si racoritoare limonade - cu rubarba, sfecla sau lavanda

Este recomandat ca in zilele caniculare sa bei cat mai multa apa, pentru a fi in permanenta hidratat.  Insa, poate deveni destul de plictisitor sa bei litri dupa litri de apa.  De aceea au si fost inventate limonadele, bauturile perfecte pentru zilele ce canicula. Unde mai pui ca aceastea sunt bogate in vitamine si minerale - atat de importante cand afara caldura ne face sa pierdem aceste substante importante prin intermediul transpiratiei.  Astfel, in cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre cele mai interesante limonade pe care le poti face acasa: 

Cele mai interesante si racoritoare limonade - cu rubarba, sfecla sau lavanda

Limonada cu rubarba

Pentru preparatele culinare, de la rubarba se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Tineti minte ca daca rubarba este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara. De asemenea, frunzele sunt toxice, contin acid oxalic, care poate provoca moartea.
Gustul dulce acrisor face ca rubarba sa fie un ingredient ideal pentru limonade.

Ingrediente:

Apa plata

Rubarba proaspata taiata marunt
100 gr de zahar brun

Coaja de lamaie

Cateva fire de menta proaspata

Zeama de la o lamaie

O doza de Sprite sau 7Up

Mod de preparare:

Intr-o oala se amesteca apa, rubarba taiata marunt, zaharul, coaja de lamaie si menta tocata marunt. Se da in clocot si se amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Amestecul se lasa la racit si se strecoara intr-o carafa.

Se adauga doza de Sprite sau 7Up si se serveste cu gheata si frunze proaspete de menta.

Limonada cu lavanda

Sursa foto si reteta: kblog.lunchboxbunch.com

Ingrediente:
Apa plata

3 linguri de muguri de lavanda

2 linguri de zahar brun
2-3 linguri de sirop de artar
1/2 de ceasca de zeama de lamaie
1/4 de ceasca de zeama de lime
*ATENTIE: nu consuma lavanda decat daca stii sigur ca este pentru consum.
Mod de preparare:
Se pun mugurii de lavanda intr-un ibric la fiert, timp de 10-15 minute. Apoi se strecoara si se adauga zaharul brun si siropul de artar, se amesteca pana cand se dizolva. Se adauga apa rece, zeama de lamaie si cea de lime.

Se baga la frigider timp de 2 ore si se serveste cu multa gheata.

Limonada cu sfecla

Sursa foto si reteta: joythebaker.com

Pentru aceasta limonada se foloseste limonada clasica, care se amesteca cu sfecla rosie proaspata si data prin razatoare. Totul se da printr-un blender pana se obtine un amestec omogen, care apoi se strecoara cu ajutorul unei site.

Aceasta limonada nu este doar racoritoare, dar si foarte sanatoasa.

Limonada cu bere si capsune

Sursa foto si reteta: thebeeroness.com

Ingrediente:

200 gr de capsune taiate in doua

100 gr de zahar brun

Zeama de la o lamaie

O sticla de bere blonda sau alba

Mod de preparare:

Capsunele, zaharul si sucul de lamaie se pun intr-o carafa. Se lasa la temperatura camerei timp de 10 - 20 de minute, pentru ca zaharul sa se topeasca si capsunii sa se inmoaie de la contactul cu zaharul. Se adauga berea si multa gheata.

Limonada cu busuioc

Sursa foto si reteta: inspiringpretty.com

Pentru aceasta limonada se foloseste o reteta calsica de limonada, iar rezultatul se da prin blender impreuna cu o legatura de busuioc proaspat. Se strecoara si se serveste cu multa gheata si felii de lime.

Aceasta limonada este indicata persoanelor stresate, deoarece busuiocul are efecte relaxante si alunga simptomele stresului si anxietatii. Totul se datoreaza unor compusi aflati in busuioc, care au capacitatea de a scadea nivelul de cortizol din organism.

Cortizolul este hormonul pe care corpul tau il secreta atunci cand este tensionat.

Asa ca, atunci cand simti ca ai nevoie de putina relaxare, fa-ti o limonada cu busuioc.

Citeste si care sunt cele mai racoritoare bauturi din fructe pentru zilele caniculare

Sursa foto: food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise