Crevetii sunt printre cele mai consumate si iubite fructe de mare. Ii poti consuma ca aperitiv, in salate, ca fel principal sau chiar pe pizza. Astazi, iti prezentam o reteta delicioasa de creveti in unt cu usturoi.
Ingrediente:
un pachet de unt, 1-2 kg creveti decorticati, 4-6 catei de usturoi pisati, 1/3 ceasca patrunjel, 2-3 linguri suc de lamaie, sare


Mod de preparare:
Intr-o tigaie, incalzeste untul pana cand nu mai produce spuma, cam 30-45 secunde. Adauga crevetii si usturoiul si soteaza la foc mediu, amesteacnd frecvent, cam 4-5 minute. Apoi, adauga patrunjelul, sucul de lamaie si sarea, amesteca bine. Ia tigaia de pe foc si serveste imediat.

Pentru sfaturi despre cum sa alegi cele mai bune fructe de mare, citeste aici.

  • 24 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mari Si Atât, 16 aprilie 2014

    Am sa incerc si eu...suna f bine

  • Fara foto

    Albert Stanescu, 10 februarie 2014

    mi_a lasat gura apa

  • Fara foto

    Matei Alexandru, 13 octombrie 2013

    destul de interesant

  • Fara foto

    Prisecaru Maricica, 03 septembrie 2013

    acu ma duc sa fac creveti.

  • Fara foto

    Rebecca Naomi, 01 septembrie 2013

    <3

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    O reteta destul de interesanta !

  • Fara foto

    gabi, 27 iunie 2009

    E aperitivul preferat a belgienilor din zona in care locuiesc eu si se prepara putin diferit, dar sint foarte buni si sanatosi, cu conditia sa nu faci abuz, aici se numesc scampi si nu sint chiar la fel cu crevetii, asa spun bastinasii de pe aici.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Ador crevetii.O reteta interesanta pe care o voi incerca si eu

  • silviana maftei

    silviana maftei (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Nici eu nu ma impac cu untul prajit(nu-mi place cum miroase)dar cu ulei de masline promite a fi ceva bun!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Interesanta reteta. Am sa incerc si eu.

  • flory avram

    flory avram (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Si eu traiesc in Italia de mult timp dar asta nu ma impiedica sa incerc reteta.Mi se pare ok,o sa o fac sa vad cum iese!ms de postare

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Reteta rapida, delicioasa!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Mi-am amintit de "crevetii" vietnamezi de pe vremea lui Ceausescu. Daca voiai sa cumperi un pachet de unt trebuia sa iei musai si unul de creveti. :) Reteta e super.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Super reteta, o voi face si eu.

  • samoila tudoderel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Probabil, buna pentru cei/cele ce gatesc si mananca cu usturoi. Din nou, observ ca ma aflu in "tabara "adeversa". Eu, sincer, fac diverse combinatii pana ajung la rezultatul scontat (cand avem timp).

  • Fara foto

    luminita gogoi (Bucatar) , 06 iunie 2009

    Crevetii nu se gatesc cu unt, traiesc de 20 de ani in italia, numai ulei de masline extra vergine, se pune usturoiul sa se rumeneasca un pic in ulei, se sfarima cu furculita si se arunca, se pun crevetii, se amesteca ptr. 3-4 minute, se arunca un paharel de coniac, se lasa sa se evaporeze (amestecind), se pune la sfirsit patrunjelul. Cine vrea poate pune si un pic de ardei iute.

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Pre atat de simplu de facut. Imi plac la nebunie fructele de mare, dar mi-a fost intotdeauna frica sa incerc sa le gatesc. Am sa incep cu aceasta reteta. Multumesc :)

  • Fara foto

    kiki (Bucatar) , 05 iunie 2009

    Puteti sa adaugati pe langa crevetii prajiti in unt si niste paste .Dupa ce le fierbeti le puneti putin la calit langa creveti si la sfarsit adaugati cascaval.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Este vorba despre crevetii dei mari, nu? Mie imi plac enorm si de cite ori gases o reteta noua o incerc; pacat ca sint singura din familie care ii agreaza; dar nu-i nimic, doar exista si prieteni, nu?

  • Elena Mihaela Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Sotului meu ii plac foarte mult crevetii. Cu siguranta o sa incerc si aceasta reteta, este rapida si usor de preparat!

  • veronica

    veronica (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Super reteta, foarte gustos si rapid.

  • ILONA

    ILONA (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Pentru prima data am pregatit creveti si am impresionat membrii familiei. Deliciosi.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Delicioasa reteta si usor de preparat.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

    Suna tate bine reteta.Si mie imi plac tare mult crevetii.