Cum sa faci cea mai buna prajitura din lume

Nu degeaba i se spune cea mai buna prajitura din lume; acest desert isi merita in intregime titlul primit. Denumirea de "cea mai buna prajitura din lume" a venit din partea revistei Sweet Paul, fiind numita in 2002 prajitura oficiala a Norvegiei.  

Cum sa faci cea mai buna prajitura din lume

Reteta este foarte simpla, tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti un blat pufos pe care sa il bagi la cuptor intr-o tava mare pentru 30 minute. Peste acest blat se pun bezeaua si fulgii de cocos si se baga la cuptor. Rezultatul? Unul spectaculos!

Ingrediente:

40 gr unt moale nesarat
390 gr zahar
110 ml lapte
170 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 1/3 lingurita scortisoara
1/2 lingurita cardamom
1 praf sare
5 oua separate
1 pastaie vanilie
1-2 banane taiate felii
1 mana fulgi de cocos
200 ml smantana pentru frisca

Metoda de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si pozitionati gratarul pe treapta din mijloc a cuptorului.
2. Tapetati o tava de 10x12 cm cu hartie de copt, astfel incat hartia sa iasa putin din tava.
3. Bateti untul cu 160 grame de zahar pana cand obtineti o compozitie pufoasa, in jur de 3 minute.
4. Adaugati faina, praful de copt, condimentele, sarea si amestecati continuu la viteza mica.
5. Adaugati galbenusurile si laptele peste compozitia anterioara si amestecati bine. Turnati aluatul in tava.
6. Intr-un bol curat si uscat adaugati albusurile si restul de zahar. Bateti pana cand obtii o spuma consistenta.
7. Adauga bezeaua obtinuta peste blatul pus in tava.
8. Coaceti pentru 25 minute sau pana cand bezeaua devine aurie. Dupa 15 minute adaugati fulgii de cocos deasupra bezelei.
9. In timp ce prajitura se raceste, pregatim frisca: puneti smantana pentru frisca intr-un bol, adaugati semintele de vanilie si bateti pana cand obtineti o frisca pufoasa.
10. Transferati prajitura racita pe un tocator sau pe blatul de lucru si taiati-o vertical, astfel incat sa obtineti doua foi.
11. Puneti frisca si feliile de banane pe blatul de jos si adaugati cealalta foaie deasupra.
12. Prajitura trebuie sa stea cel putin o ora la frigider inainte de a fi servita.

Sursa articol si sursa foto: www.food52.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise