Cum sa faci cel mai gustos preparat cu vinete si cu numai 350 calorii

A venit timpul pentru mai multe preparate usoare, bazate pe legume, care sa ne ajute sa tinem piept caldurii de afara. Iar cand spunem preparat de sezon, nu avem cum sa nu ne gandim la o mancarica de vinete delicioasa! Preparatul ce urmeaza sa vi-l prezentam are multiple beneficii asupra sanatatii: acesta contine quinoa pentru a asigura sanatatea inimii si pentru a asigura un aport mare de fibre organismului. De asemenea, antocianina (substanta care da culoarea mov a vinetelor) ne ajuta sa ne mentinem tineri pentru mai multa vreme. Mai mult decat atat, prin amestecarea marinarei cu spanacul, asiguram organismului vitamina C, ce ajuta la absorbirea unei cantitati mai mari de fier.  

Cum sa faci cel mai gustos preparat cu vinete si cu numai 350 calorii

Ingrediente necesare:
1 vanata mare
2 dovlecei
2 linguri ulei de masline
1/4 lingura sare de mare
115 gr mozzarella
115 grame parmezan
1 lingura oregano
130 gr quinoa
40 gr seminte chia
10 gr busuioc
1 borcan sos marinara
1/4 lingura piper proaspat
450 gr spanac
Metoda de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Decojiti vanata si dovleceii si taiati felii verticale.
2. Ungeti fiecare parte a legumelor cu ulei de masline si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adaugati sare deasupra si dati la cuptor pana cand capata culoare, in jur de 12-14 minute.
3. Amestecati mozzarella, jumatate din parmezan si oregano. Separat, amestecati quinoa, semintele de chia, parmezanul ramas, 2 linguri de ulei, busuiocul si piperul.
4. Adaugati jumatate din sosul marinata int-o tava de copt/ vas de yena. Puneti jumatate din legume, spanacul si amestecul de branza si oregano. Acoperiti cu amestecul de quinoa si dati la cuptor pentru 25-35 minute.

Portii: 6

Calorii per portie: 350

Sursa articol si sursa foto: www.womenshealthmag.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise